Anasayfa » Bu dönemde fon yönetiminde gerçek pilotlar olmalıdır (NS Partners)

Bu gönderiyi paylaş

Borsa / Piyasa

Bu dönemde fon yönetiminde gerçek pilotlar olmalıdır (NS Partners)

Yatırımcıları güçlü kılan, sürekli sorgulama ve kendilerini yeniden keşfetme yetenekleridir. Yatırımcılar nasıl daha iyi para kazanılacağı konusunda yeni koşullara uyum sağlamak için yöntem ve taktikleri hızlı bir şekilde değiştiriyorlar. Portföy yöneticileri, emtia veya enerji gibi zor piyasalarda, özellikle çoğu oyuncu için karmaşık alanlarda pozisyon alabilirler. Bu durum, mevcut koşullar göz önünde bulundurulduğunda gerçek bir sınavdır.

Örnek olarak, efsanevi Paul Tudor Jones’u verebiliriz. Tudor fonu, birkaç yıl boyunca ihmal edildikten sonra belki de tarihlerindeki en iyi üç aylık performans ile geri döndü. Fon yılbaşından bu yana mart sonu itibariyle % +16,2’lik bir performans göstererek neredeyse tüm rakiplerini geride bıraktı.

Tahvil piyasasının geri dönüşü

Faiz oranları yaklaşık 40 yıldır düşüş eğiliminde. Bu nedenle mevcut tahvil yöneticileri kariyerleri boyunca, getirilerde uzun süreli bir artış olmaksızın olumlu bir bağlam yaşadılar. Aslında, onlarca yıldır düzenli sermaye kazançları sağlamak için yalnızca uzun vadeli borç satın almaları gerekiyordu. Ama artık şişman ineklerin dönemi kapanmış gibi görünüyor ve faiz oranlarındaki hızlı artış tahvil fonlarına ve emeklilik fonlarına büyük zarar verdi.

Örneğin, 2049 vadesi gelen %4 İsviçre Konfederasyon tahvili, 2019 ortasından bu yana %28’den fazla kaybetti. Bu nedenle bazı tahvil yöneticileri, süre ve duyarlılık kavramlarını yeniden keşfetmek için akademik ders kitaplarını acilen yeniden açmalılar.

Yeni yıldızlar ortaya çıkıyor

Böyle zor bir ortam, aslında yeni yöneticilerin kendilerine isim yapmasını sağlar. Ortaya çıkan bu yeni yetenekler arasında, efsanevi Stan Druckenmiller’ın bir nevi manevi oğlu olan Castle Hook fonunun yöneticisi David Rogers’ı sayabiliriz. Rogers’ın yönettiği fon, 2021’de %27 ve 2020’de %49 oranında kazanç sağladıktan sonra bu yıl %38’den fazla getiri elde etti.

Gemsstock fonunun yöneticisi Al Breach, 2020’de +%50, 2021’de +%10 getiri elde etti. Yılın başından bu yana getirisi ise %13,7.

Kontrolde gerçek bir pilot olmalıdır

Görüldüğü gibi, fon yöneticilerinin yatırımcıların gözüne girmek için ileri sürecek argüman sıkıntısı yoktur.

İstikrarsızlık ve aşırı belirsizlik dönemlerinde, risk seviyesini aktif olarak yönetebilen ve beklenmedik durumlara hızlı tepki verebilen fon yöneticilerinin olması güven vericidir. Böyle dönemlerde kontrolde gerçek bir pilotun olması gerekmektedir.

 

İlgili Haberler:

Nisan ayının en popüler yatırım araçları

JP Morgan: Gelişmekte olan ülkelerin hisse senetleri cazip

Piyasa Görünümü (UBS Research)

Teknoloji sektöründe düşüş devam edecek mi? (Marc Kiewitz)

ANALİZ: Büyüme beklentileri keskin bir şekilde düşüyor

Hisse senetleri için olumsuz senaryo nedir? (Tristan Abet)

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla