Anasayfa » JP Morgan: Gelişmekte olan ülkelerin hisse senetleri cazip

Bu gönderiyi paylaş

Ekonomi / Piyasa / Raporlar

JP Morgan: Gelişmekte olan ülkelerin hisse senetleri cazip

Bir yıldan fazla bir süredir, gelişmekte olan piyasaların (EM) hisse senetleri, gelişmiş piyasa (DM) hisse senetlerinin gerisinde kaldı. Değerlemeleri artık daha makul seviyelerde olsa da, gelişen piyasaların şirketleri için kazanç beklentisi endişe yaratmaya devam ediyor.

2021’in başından bu yana, gelişen piyasa (EM) hisse senedi endeksleri gelişmiş piyasalara (DM) karşı %28 değer kaybetti. Düşen değerlemeler, zayıflayan pozisyonlar ve en kötünün bittiği hissi, gelişen piyasa varlıkları için olumlu faktörler haline geliyor.

Tipik olarak, yükselen hisse senetleri, iyi haber geldiğinde değil, tüm kötü haberler hesaba katıldığında yükselme eğilimindedir. İkincisinin zaten piyasa tarafından fiyatlandırıldığına ve 2022’nin ikinci yarısının gelişen piyasa varlıkları için daha uygun olabileceğine inanıyoruz.

Küresel büyümeye ilişkin endişeler ve daha sıkı ABD para politikası, diğer büyük gelişmekte olan ekonomiler üzerinde de baskı oluşturuyor. Ancak, yaklaşmakta olan bir durgunluk korkuları azaldıkça, bu ters rüzgarlar hafifleyebilir.

Kısa vadeli bir zayıflık beklesek de, ikinci yarıda iyileşme için yer olduğuna inanıyoruz.

Küresel büyüme konusunda bazılarından daha iyimser kalıyoruz: küresel ekonomik rakamlardaki düşüşe rağmen, faaliyet düzeyi ve işgücü piyasalarının dinamizmi, yakın bir durgunluk beklentisiyle uyumlu görünmüyor.

 

İlgili Haberler:

Piyasa Görünümü (UBS Research)

Teknoloji sektöründe düşüş devam edecek mi? (Marc Kiewitz)

ANALİZ: Büyüme beklentileri keskin bir şekilde düşüyor

Hisse senetleri için olumsuz senaryo nedir? (Tristan Abet)

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla