Anasayfa » Piyasa Görünümü (UBS Research)

Bu gönderiyi paylaş

Dünya Ekonomisi / Piyasa / Raporlar

Piyasa Görünümü (UBS Research)

Neler bekliyoruz?

UBS Research‘e göre, piyasa bu yıl çok fazla sıkılaşan Fed para politikasını fiyatlamış olabilir.

Bir ay önce, Fed’in faiz oranı hareketlerinin tahminlerini temsil eden nokta grafiği, yıl sonu federal fon oranını %1.9 gösteriyordu. Piyasa şimdi bu seviyeye Temmuz’da ulaşılmasını ve federal fonların yılı %2.83 ile kapatmasını bekliyor.

Enflasyonun azalması ve arz güçlükleri

Salgınla ilgili fiyat çarpıklıkları azalmaya başlıyor. Bazı mallar için fiyat artışları ılımlılaşıyor ve hatta tersine dönüyor.

Enerji ve gıda hariç tüketici fiyat endeksi (TÜFE), Mart ayında aylık %0,3 artarak Eylül’den bu yana en zayıf artışı kaydetti. Önümüzdeki dönemde baz etkileri nedeniyle enflasyonun da yavaşlaması bekleniyor. Tedarik güçlükleri bir miktar hafifliyor. Navlun maliyetleri düşüş gösteriyor. Baltık Döviz Kuru Kuru Endeksi, Ekim 2021 zirvesinden yaklaşık %60 düştü.

Verimlilik artışı

Amerika Birleşik Devletleri’nde işgücüne katılım oranı Mart ayında hafifçe artarak pandeminin başlangıcından bu yana en yüksek seviye olan %62.4’e yükseldi. Ayrıca, bu sürece cömert ücretlerin enflasyonist etkisini azaltan üretkenlik artışları eşlik etti.

Maliyet baskıları

Maliyet baskıları ön plana çıkıyor. Ancak son çeyreklerde açıklanan bilançolara göre ABD şirketleri artan maliyetlerini müşterilerine yansıtabildi.

Sonuç olarak, kar marjları iyi durumda ve beklentileri aşıyor. S&P 500 hisse başına kazanç tahminleri 2022 için 230$ (%10 artış) ve 2023 için 245$ (%7 artış) olarak tahmin ediliyor.

 

İlgili Haberler:

Enflasyonla nasıl başa çıkılır? Fiyatları yükseltin (Hermann Simon)

Teknoloji sektöründe düşüş devam edecek mi? (Marc Kiewitz)

ANALİZ: Büyüme beklentileri keskin bir şekilde düşüyor

Hisse senetleri için olumsuz senaryo nedir? (Tristan Abet)

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla