Anasayfa » Teksas’ta online silah almanın kolaylığı (Quartz)

Bu gönderiyi paylaş

Dünya Ekonomisi

Teksas’ta online silah almanın kolaylığı (Quartz)

Salı günü Teksas’ın Uvalde eyaletindeki okul saldırısından sonra, silahlı adamın 18 yaşına girdikten birkaç gün sonra satın aldığı iki tüfekten biri olan DDM4V7’yi sipariş etmenin ne kadar zor olduğunu merak ettik.

Cevap: Beş tıklama.

Gürcistan merkezli Daniel Defense tarafından üretilen AR-15 tarzı silah, internette 1.870 dolar + vergi karşılığında satılıyor. Yerel bir silah dükkânına kargo ise ücretsizdir. Adımlar şu şekilde:

1.Silah seçimini yaptık

2.Kartla öde deyip “Sipariş ver” butonuna tıkladıktan sonra onay e-postası aldık.

 

Her ikisi de yasal olarak gerekli olmasına rağmen bu esnada bizden yaş kanıtı veya temiz bir sabıka kaydı istenmedi. Bu haliyle Amazon’dan Lego seti almak kadar rutin bir satın alma işlemi.

  1. Silahla birlikte temizleme aparatı gibi ürünler satın alıp almayacağımıza karar verdik.

4. Siparişi gözden geçir butonuna tıkladık.

5. Kargo ve fatura adresi seçimini yaptık.

Teksas yasalarına göre, tüfek alıcılarının 18 yaşında veya daha büyük olması ve herhangi bir suç kaydı olmaması gerekiyor. Ayrıca satın almalarda federal hükümetin arka plan kontrolü gerekiyor. Ödeme işlemi sırasında bu durumlarla ilgili hiçbir bildirim ya da uyarı almadık.

İşte bu kadar. Günlük bir alışveriş yapar gibi silah satın alınabiliyor. Bu durum ABD kültüründe silahların yaygınlığı hakkında çarpıcı bir durum.

 

 

*Söz konusu içerik Quartz’da yayımlanmış olup paraanaliz için çeviri yapılarak derlenmiştir.

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla