Anasayfa » BofA stratejisti Michael Hartnett: Hisse senetleri hakkında uyarıda bulundu

Bu gönderiyi paylaş

Borsa / Çevirilerden Seçmeler

BofA stratejisti Michael Hartnett: Hisse senetleri hakkında uyarıda bulundu

Bank of America stratejisti Michael Hartnett’e göre yatırımcılar hisse senetlerinden para çekerek para piyasası fonlarına ve tahvillere yatırım yapmaktadır.

Söz konusu verilere göre, 24 Mayıs’a kadar olan haftada hisse senetlerinden 3,9 milyar dolar çıkış yaşandı. Ve bu durum üçüncü ardışık hafta çıkışı olmaktadır.

Bofa strateji notunda şu ifadelere yer verilmiştir:

“Bu yılın başından itibaren nakit fonlara 756 milyar dolar giriş olmuş olup, bu 2020 yılından bu yana en büyük artıştır. Federal Reserve’in faiz artırım kampanyasının piyasalara etkisi daha da hissedildikçe ve finansal koşullar sıkılaştıkça, “riskten kaçışın Haziran sonunda tekrar geri dönmesini bekliyoruz.”

Borç Tavanı krizi çözülüyor

Yılın ilk dört ayında yüzde 8’den fazla yükselen S&P 500 endeksi, ABD’nin borç tavanı krizi ile birlikte ve resesyon endişelerinin artmasıyla Mayıs ayında sıkışmış durumdadır. Cuma günü, Cumhuriyetçi ve Beyaz Saray müzakerecilerinin borç limitini yükseltmek için anlaşmaya daha yaklaştığı bildirildiği için hisse senedi vadeli işlemleri yükseldi. 2023 yılında hisse senedi akışları açısından durum son yıllardaki desenden oldukça farklı görünmektedir. BofA stratejistlerine göre, son üç yılda sırasıyla 175 milyar dolar, 949 milyar dolar ve 182 milyar dolarlık hisse senedi fonu girişleri kaydedilmiştir.

Geçen yılki hisse senedi düşüşünü doğru bir şekilde tahmin eden Hartnett, S&P 500 endeksini 4.200 seviyesinde satmayı önermiştir – bu da endeksin son kapanışının yaklaşık yüzde 1 üzerindedir.

Ancak Michael Hartnett ile aynı fikirde olmayan stratejistler de mevcut. Citigroup Inc. stratejistleri, yapay zeka kaynaklı beklenen destek, Federal Reserve faiz artırımlarının sona erme olasılığı ve güçlü ekonomik büyüme nedeniyle Cuma günü ABD hisse senetleri için tavsiyesini sat yerine nötr seviyeye getirmiştir.

 

Söz konusu yazı, Bloomberg Businessweek’de yayımlanmış olup çeviri yapılarak ParaAnaliz için derlenmiştir.

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla