Anasayfa » Bloomberg: Portföy yöneticilerinden yatırım tavsiyeleri

Bu gönderiyi paylaş

Çevirilerden Seçmeler / Dünya Ekonomisi / Ekonomi

Bloomberg: Portföy yöneticilerinden yatırım tavsiyeleri

Greg Kuhl
Janus Henderson Investors’ta küresel emlak varlıkları portföy yöneticisi

Kaliteli, iyi mevkiye sahip emlak, modern tarihin hemen hemen tamamı için bir değer koruma aracı olmuştur. Bu şekilde de devam edecek gibi görünüyor. Ticari gayrimenkul, sözleşmeye dayalı kira getirisi sunarak sosyal, ekonomik veya teknolojik değişikliklere karşı dayanıklılık sunar. Sizi belirsizliklerden korur.

Gayrimenkul yatırımına erişmenin en iyi yollarından birisi, GYO [gayrimenkul yatırım ortaklığı] piyasasıdır. Güncel koşullar, önümüzdeki on yıl ve sonrası için GYO’lar aracılığıyla gayrimenkul yatırımı oluşturmak için uygun bir zaman.

Geoffrey Yu
BNY Mellon Kıdemli Avrupa, Orta Doğu ve Afrika stratejisti

Önümüzdeki on yıl boyunca varsayımımız, küreselleşmenin ortadan kalkması ve düşen üretkenlik ve arz kısıtlamaları (işgücü vb.) gibi yapısal değişimler sebebiyle enflasyonun yüksek seviyelerde kalacağı yönündedir.

Kamu hizmetleri veya ilaç sektörü gibi yeterli fiyatlama gücüne sahip sektörlerdeki şirketlerin hisseleri iyi bir alternatif olacaktır. Ben de tamamen büyüme/teknoloji hisselerinden yanayım ancak bu sektörde sermaye maliyeti artık yüksek olacak. Teknoloji sektörü, son on yılda olduğu gibi popüler olmayabilir.

Not: Bulut sağlayıcıları gibi kamu hizmetleri gibi davranan teknoloji firmaları da vardır ve bunlar “saf büyüme” durumundan daha iyisi yapacaktır ve öne çıkacaktır.

Priya Misra
TD Securities’de küresel faiz stratejisi başkanı

10 yıllık Hazine kağıtlarının önümüzdeki on yılda en iyi değer saklama aracı olacağını düşünüyorum (Hazinelerin kredi riski yoktur ve ABD hükümetinin borçlarını ödeyeceğine inanıyorum).

Fed oranları düşürmeye başladığında yüksek oynaklık ve benzeri görülmemiş artışlar farklı varlık sınıfları ve iş modelleri üzerinde baskı oluşturacağından, her yatırımcının bir likidite deposu olarak bazı Hazine tahvillerine de ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Satışı nispeten kolay olan Hazine kağıtlarına sahip olmak, herhangi bir kaldıraç azaltma baskısı olması durumunda bir avantaj olacaktır.

Cliff noreen
Mass Mutual’da küresel yatırım stratejisi başkanı

Hem faiz oranlarında hem de kurumsal borç marjlarında [2022’de] önemli bir yükseliş yaşadık. Yüksek getirili şirket tahvilleri ve kredileri, önümüzdeki on yılda yüksek tek haneli yıllık getiriler üretecek, bu da çok rekabetçi olacak ve muhtemelen hisse getirilerini bile aşacak. Şirket tahvilleri ve krediler, sözleşmeye bağlı faiz geliri ve nihai vadeye sahip hisse senetlerinden daha yüksek bir getiri kesinliği sağlar.

Ron Temple
Lazard Asset Management’ta çoklu varlık bölümü başkanı

Varlık tahsisi perspektifinden bakıldığında, %3 ila %3,5 enflasyon, hisse senetlerinde daha düşük getiriler anlamına gelir. Ayrıca, çok yüksek kaldıraca dayanan hisseler için daha zorlu bir ortam anlamına geliyor. Bu, daha yüksek tahvil getirilerini göreceğimiz anlamına geliyor.

Girişim sermayesinin kötü bir yatırım olacağını düşünmüyorum, sadece yönetici seçiminin çok daha önemli olacağını düşünüyorum. Ve son olarak, daha fazla serbest fon odaklı yatırımlar için iyi olması gereken, çok fazla dağılımın olduğu bir ortam olacaktır.

Michael Buchanan
Western Asset Management’ta baş yatırım yetkilisi yardımcısı

Benim bakış açıma göre, “en iyi değer saklama” sorusu, “en iyi fırsat/en yüksek getirili varlık” sorusuyla aynı şey değildir.

“Değer saklama” kavramını sermayenin istikrarı ve korunması şeklinde yorumluyorum. Bence mevcut seviyelerdeki TIPS (Hazine Enflasyon Korumalı Menkul Kıymetler) çekici değer saklama araçlarından biri olarak düşünülmelidir.

Nedeni ise şu: TIPS sahibi, gerçek getiri artı tüketici fiyat endeksindeki (TÜFE) değişikliği alır. Açıkçası, şu anda en önemli bilinmeyenlerden biri enflasyon. Pandemi sebebiyle ortaya çıkan ekonomik bozulmadan tanık olduğumuz enflasyon sadece geçici değildir. TIPS ile bir yatırımcı, enflasyon tartışmasını denklemden çıkarabilir ve yaklaşık %2’lik bir cari reel getiri elde etmenin rahatlığını yaşayabilir.

 

*Söz konusu yazı Bloomberg Markets haber kaynağından çeviri yapılarak ParaAnaliz için derlenmiştir.

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla