Anasayfa » Çin’deki karantina Avrupa’ya sıçrayacak mı? (Global Trade)

Bu gönderiyi paylaş

Dünya Ekonomisi

Çin’deki karantina Avrupa’ya sıçrayacak mı? (Global Trade)

Çin’in en büyük şehri Şanghay 28 Mart’ta karantinaya girdi. Karantinanın başlangıçta 10 gün sürmesi amaçlanırken, şimdi uzatıldı.

Buna rağmen, Şanghay Limanı’ndaki operasyonlar aktif olmaya devam ediyor, sanayi şirketleri ve gümrük çalışanları iki vardiyalı olacak şekilde çalışmayı sürdürüyor.

Çin’in en büyük limanında önleyici tedbirler uygulanmış olsa da, dünyanın dört bir yanındaki yetkililer tedarik zincirlerinde gecikmeler olduğunu ifade ediyor.

Hamburg

Dünyanın en büyük limanları listesinde 14’üncü olan Avrupa’da Rotterdam limanından sonra en büyük liman olan Hamburg limanı, bu kapanmadan nasıl etkilenecek henüz öngörülebilir değil. Birkaç hafta içinde belli olacak.

Şanghay, Hamburg limanı için 13 liner taşımacılık hizmetini ve dört genel kargo hizmetini birbirine bağlamaktadır. Şanghay, Avrupa’nın Çin ticaretindeki en önemli limanlardan biridir.

Hamburg Limanı’ndan yapılan açıklamada, “Şanghay’daki COVID-19 salgını, yerel bir kilitlenmeye neden oluyor” denildi ve Şanghay’ın COVID-19’un yayılmasını yönetmede şu anda “acil durum” durumunda olduğu belirtildi.

 

Global Trade

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla