Anasayfa » Financial Times: Credit Suisse yapılandırmaya gidiyor

Bu gönderiyi paylaş

Çevirilerden Seçmeler / Dünya Ekonomisi

Financial Times: Credit Suisse yapılandırmaya gidiyor

Credit Suisse, 4,5 milyar frank (4,47 milyar dolar) civarında sermaye açığını kapatmaya çalışıyor. Bunun için İsviçre’deki yerel bankanın bazı birimlerini satmaya hazırlanıyor.

6 Bin kişi işten çıkarılacak

Financial Times’in haberine göre küresel çapta 50 bin çalışanı bulunan bankada 6 bin kişiyi etkileyecek ağır bir işten çıkarma dalgasının son aşamasına gelindiği belirtildi.
FT’nin haberinde bankanın İsviçre’de yurt içi operasyonun bozulmadan kalacağı ancak birkaç yan kuruluşun ve diğer işletmelerdeki bazı hisselerin satışı için pazarlık yapıldığı aktarıldı.

Satılacak Varlıklar

FT’ye göre, Swiss Universal Bank’ın olası bir satış için düşünülen bölümleri arasında şunlar yer aldı:
“Zürih borsasını yöneten SIX Group’un hisseleri, borsada işlem gören bir İspanyol yatırım şirketi olan Allfunds’da yüzde 8,6 hisse, iki uzman İsviçre bankası, Pfandbriefbank ve Bank-Now ve American Express ile ortak girişim olan Swisscard.”
FT ayrıca bankanın yerel kurumsal, bireysel ve özel bankacılık hizmetlerini koruyacağını söyledi. Credit Suisse konu ile ilgili yorum yapmayı reddetti. Banka yeniden yapılanma planlarını açıklayacağı 27 Ekim’de detaylı açıklama yapacağını söyledi

Milyarderler Credit Suisse’den kaçıyor

Aralarında Asya ve Ortadoğu’daki zengin ailelerin de bulunduğu milyarder isimlerin, bankadaki servetlerini riske atmak istemedikleri için paralarını çekmeye başladıkları söyleniyor. Asya’daki bir finans ofisi, bankanın özel müşteri bölümünde işlem kuyruğu olduğunu aktardı.

Banka krizi yönetmeye çalışıyor

Geçtiğimiz aylarda Ulrich Körner, son yıllarda grubun yaşadığı bir dizi sorunu toparlamak ve 1,5 milyar franklık tasarruf yapmak yetkisiyle CEO olarak atandı. Ayrıca banka ile ilgili sorunlar nedeniyle borsadaki hisse fiyatları da rekor düşük seviyelere ulaştı.
Bankanın New York borsasındaki işlemleri yılın başından bu yana yaklaşık yüzde 60 değer kaybetti. Bankanın 14 yıllık CDS’leri ise Eylül 2022 itibariyle Lehman Brothers’ın çöktüğü 2008 yılından bu yana en yüksek düzeye ulaştı.

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla