Anasayfa » TERCÜME: Costco online ons altın satışlarına başladı

Bu gönderiyi paylaş

Altın / Çevirilerden Seçmeler / Dünya Ekonomisi

TERCÜME: Costco online ons altın satışlarına başladı

Perakende devi Costco, gıdalardan ev aletlerine kadar her türlü üründe uygun fiyatlarla alışveriş yapmak isteyenler için önemli bir firma olarak biliniyor. Firma son zamanlarda, ilginç bir işe imza attı ve 1 ons altın külçelerini satışa sundu.

Online olarak satışa sunulan ons barları, genellikle 1-2 saat içerisinde tükeniyor. Bir müşteri en fazla 2 adet ons bar alabiliyor.

Firmanın sitesinden Güney Afrika’nın Rand Rafinerisi’nden 1.949 dolara ve İsviçreli tedarikçi PAMP Suisse’den 1.979 dolara bir ons 99 karat altın satın alınabiliyor.

Grafik: İsviçreli tedarikçi PAMP Suisse’den alınan 1 adet ons bar altın

Çevrimiçi olarak külçe altın satma faaliyetiyle, doğadan yaşama, kendi kendine yetme ve kendi para birimine inanma gibi değerleri benimseyen tüketici grubu hedefleniyor.

Genesis Gold Group’un kurucu ortağı Jonathan Rose, Costco’nun gelecek endişelerinin yüksek olduğu bir dönemde kurutulmuş gıdalar ve diğer hayatta kalma ürünlerinin sunumunu hızlandırdığını belirtiyor. Örneğin, şirket, acil durum gıda hazırlık setini pazarlıyor. Altın da bu tür bir ürünle uyumlu görünüyor.

Rose, “İnsanların ABD dolarına olan güvenlerini kaybettikleri bir dönemde altın çekici hale geliyor. ” diyor.

Son birkaç yıldır kıymetli metallerin talebi artıyor. Hala yüksek enflasyon, düzenleyici baskı altındaki bankalar ve ticari emlak piyasasındaki yaklaşan sorunlarla karşı karşıya olan bu dönemde, altın ve gümüşün güvenli liman özelliği güç kazanıyor.

 

 

Business Insider

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla