Anasayfa » Otomatik fiyatlandırma saldırı altında

Bu gönderiyi paylaş

Dünya Ekonomisi / Sektör Analizi

Otomatik fiyatlandırma saldırı altında

Fiyatlandırma algoritmaları iş dünyasında önemli bir rol oynamaktadır. Ancak uzmanlar, devletin kontrolünün çok az olması durumunda azınlıkların hak kaybına uğrayacağından çekiniyor.

Tsinghua Üniversitesi‘ndeki araştırmacılar fiyatların yapay olarak şişirilebileceğini söylüyor.

Veri sağlayıcılar, algoritmaları kullanarak, gerçek zamanlı piyasa ortamına ek olarak, şirket dışı faktörleri fiyatlandırmalarına dahil edebilir. Yani piyasayı manipüle edebilir.

Algoritmalar şu anda Amazon gibi teknoloji ağırlıklı şirketlerde tüm ürün gruplarını fiyatlandırıyor ve 7/24 araç paylaşım hizmetleri için ücret hesaplıyor. Bu tür programlar her zaman yalnızca arz ve talep verilerine dayanmayabilir.

Ayrıca algoritmaların, şirketlerin en çok arzu edilen ürünleri nasıl sunabileceklerini hesaplamak için büyük miktarda tüketici kişisel bilgilerini kullanması mümkündür. Şirketlerin bu dijital araçları makul karlar elde etmek için kullanabileceği söyleniyor.

Araştırmacı Renzhe Xu, “Günümüzde, artan miktarda tüketici verisinin mevcudiyeti nedeniyle kişiselleştirilmiş fiyatlandırma birçok sektörde yaygın hale geldi. Bu nedenle, tüketiciler ve üreticiler arasındaki fazlalığı dengelemek için etkili bir düzenleyici politika geliştirmek büyük önem taşıyor” diyor.

 

PresseText

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla