Anasayfa » Warren Buffett neden bitcoin’e inanmadığını açıkladı

Bu gönderiyi paylaş

blockchain / Ekonomi / Kripto Para

Warren Buffett neden bitcoin’e inanmadığını açıkladı

Warren Buffett, bitcoin konusundaki şüpheci duruşunu sürdürüyor.

Cumartesi günü Berkshire Hathaway yıllık hissedar toplantısında Buffet, Bitcoin’in üretken bir varlık olmadığını ve somut bir şey üretmediğini söyledi. Buffett, kripto para birimine ilişkin kamuoyu algısındaki değişikliğe ve popülerliğe rağmen yine de satın almayacağını ifade etti.

Buffett, ”Önümüzdeki yıl mı, 5 yıl mı yoksa 10 yıl sonra mı yükselir hatta düşer bilmiyorum. Ama oldukça emin olduğum tek şey, Bitcoin’in hiçbir şey üretmediğidir. Kriptoparanın bir büyüsü var ve insanlar bu büyüye kapılıyor.”

Buffett, “Eğer Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm tarım arazilerinin %1 faizi için grubumuza 25 milyar dolar ödeyin derseniz, size bu öğleden sonra bir çek yazarım. Bu durumda 25 milyar dolara tarım arazilerinin %1′ine sahip olurum. Eğer bana ülkedeki tüm apartmanların %1′ini teklif edersen ve 25 milyar dolar daha istiyorsan, sana bir çek daha yazarım, çok basit. Şimdi bana dünyadaki tüm bitcoin’e sahip olduğunu söylesen ve bunu bana 25 dolara teklif etsen, bunu kabul etmem. Çünkü elde ettiğim şeyle ne yapacağımı bilmiyorum. Hiçbir şey yapmayacak. Daireler kira ve sermaye geliri üretecek, çiftlikler yiyecek üretecek. Bitcoin ne yapacak? Varlıkların değeri olması için birine bir şey teslim etmesi gerekiyor. ” dedi.

Hem Buffett hem de Charlie Munger geçmişte Bitcoin’e karşı düşmanca yorumlar yaptılar. En ünlüsü Buffett, bitcoin’in “muhtemelen fare zehiri” olduğunu söyledi. Munger Cumartesi günü bu duyguyu ikiye katladı.

Munger, “Hayatımda, aptal olan, kötü olan ve beni başka birine kıyasla kötü gösteren şeylerden kaçınmaya çalışıyorum. Bitcoin bunun her üçünü de yapıyor” ifadelerini kullandı.

 

CNBC

 

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla