Anasayfa » BMW İngiltere’den Çin’e kayıyor (Financial Times)

Bu gönderiyi paylaş

Genel

BMW İngiltere’den Çin’e kayıyor (Financial Times)

BMW, 2024’ten itibaren ürün yelpazesini yeniden şekillendirmeyi planlıyor. Plan doğrultusunda BMW, 2023 yılında İngiltere’de Mini’nin elektrikli versiyonunu üretmeyi durduracağını açıkladı. Honda’nın 2016 yılında İngiltere’den ayrılma kararının ardından bu karar, İngiltere’nin küresel elektrikli otomobil üretiminde lider olma hedeflerine bir darbe daha indirdi.

BMW, Mini Cooper’ın ilk elektrikli versiyonunu 2019 yılında piyasaya sürdü. Model beklenenden daha başarılı oldu, sayısız ödül kazandı ve BMW’nin Oxford fabrikasında üretilen araçların üçte birini oluşturuyor. Ancak geçen Kasım ayında BMW, Oxford’da üretilen ilk elektrikli mini’nin sonunu resmi olarak duyurdu.

BMW’nin Çinli ortak girişim ortağı Great Wall Motors’un modeli, mevcut versiyonun yaklaşık iki katı menzile sahip olacak. Mini markası, 2030’ların başında yalnızca elektrikli otomobil üretmeyi taahhüt etti.

BMW yalnız değil: Lotus

Jaguar Land Rover’ın ilk elektrikli otomobili Jaguar I-Pace Avusturya’da üretilmeye başlanırken, Norfolk merkezli Lotus şirketi ilk elektrikli SUV’larını Çin’deki bir tesiste üretecek.

Ancak Nissan ve Stellantis’in yeni yatırımları, İngiltere’deki elektrikli araç üretiminin önümüzdeki yıllarda da büyümeye devam etmesinin beklendiği anlamına geliyor.

Birleşik Krallık otomobil endüstrisi, özellikle akü üreticilerini, mevcut tesislerin önümüzdeki on yıl içinde elektriğe dönüştürülmesini sağlamak için Birleşik Krallık’a yatırım yapmaya teşvik ediyor.

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla