Anasayfa » SEC Başkanı’ndan kripto para düzenlemesine ilişkin uyarı

Bu gönderiyi paylaş

Genel

SEC Başkanı’ndan kripto para düzenlemesine ilişkin uyarı

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkan Gary Gensler, piyasadaki token’ların büyük çoğunluğunun SEC tarafından denetlenmesi gereken dijital varlıklar olduğunu dile getirdi.

Gensler, 183 milyar dolarlık stablecoin pazarının yasadışı faaliyetlerde kullanımı gibi endişeler bulunduğunu söyledi.

Yetkili, kriptodan kriptoya yapılan işlemlerin, geleneksel bankacılık sistemi dışında olduğu için kara para aklama, vergi tahsilatı ve uyum izleme konularını zorlaştırdığını ifade etti.

Çoğu kripto para biriminin bir grup ve kâr beklentisiyle halktan para toplayan girişimcileri içerdiğini söyleyen Gensler, Bitcoin’e atıfta bulunarak Bitcoin’in bir emtia gibi düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Binance, Coinbase ve Kraken

Gensler ayrıca Binance, Coinbase ve Kraken gibi kripto para Borsalarına daha fazla inceleme getirme niyetlerinin olduğunu yineledi. Gensler, platformların kaydedilmesi ve borsalar gibi düzenlenmesi konusunda SEC çalışanlarını yönlendirdiğini dile getirdi.

En büyük beş dijital varlık platformunun, tüm kripto alım satım faaliyetlerinin yüzde 99’unu oluşturduğunu kaydeden Gensler, büyük kripto platformlarının kaydedilmesinin, kripto varlıkların ABD yasalarına uyumlu hale getirmenin ilk adımı olacağını belirtti.

SEC Başkanı Gensler’in açıklamasının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Gensler Binance, Coinbase ve Kraken gibi kripto para Borsalarına daha fazla inceleme getirme niyetlerinin olduğunu ifade etti.

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla