Anasayfa » Thodex İddianamesinde Çarpıcı Ayrıntı

Bu gönderiyi paylaş

Genel

Thodex İddianamesinde Çarpıcı Ayrıntı

Thodex kripto para vurgununa ilişkin hazırlanan iddianamede sistemin internet sitesinde kendilerini oldukça güvenli bir yatırım amacı gösterdikleri ancak alt metinlerinde hiçbir güven vermediği ortaya çıktı.

İnternet sitesinde platformun amacı “Thodex, kullanıcılar adına muhafaza edilen hesaplarda bulunan kripto paraların güvenliği için azami özeni göstermekle yükümlüdür. ” ifadesi kullanıldı.

Ancak Thodex’in tüm bu çabalarına rağmen oluşabilecek hırsızlık/dolandırıcılık olaylarından dolayı Thodex sorumlu tutulmaz. Kullanıcı bu riski üzerine almış ve bu durumda meydana gelecek olan zararlardan ötürü Thodex’ten herhangi bir talepte bulunmayacaktır” ibarelerinin bulunduğu kaydedildi.

Saadet Zinciri Motivasyonu

Şirket sermayesinin 400 bin lira olduğu, şirket kurucusunun Faruk Fatih Özer olduğunun tespit edildiği, sisteme  girişin bir referans kodu oluşturup arkadaşların da davet edilebileceği aktarılan iddianamede, “Sizin referansınızla gelen her arkadaşınızın üzerinden anında komisyon geliri kazanın. Ne kadar çok kişi davet ederseniz, kazancınız o kadar fazla olacaktır” şeklinde motivasyon sağlandığı da aktarıldı.

THODEX kripto para dolandırıcılığına ait tamamlanan soruşturmada kritik şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı. Şirketin kurucusu firari Fatih Faruk Özer’in kardeşi Serap Özer, ağabeyinin kendisine, “İşler yolunda gitmiyor. Ya ortak bulacağım ya da şirketi satacağım” dediğini aktardı.

Uzaktan Bağlantı

Yazılım departmanında görev yapan Yunus Ü.’nün Faruk Fatih Özer’in yurt dışına çıkmadan 1 ay önce kendisi ile iletişime geçtiği de ortaya çıkan iddianamede, sadece kardeşlerinin aralarında bulunduğu şirket yöneticilerinin ve kendisinin erişebileceği bir uzak masaüstü bağlantısı olan bilgisayar hazırlamasını istediğini bilgisi yer aldı. Bu istek doğrultusunda şüphelinin söylemiş olduğu isimleri yetkilendirerek bir sanal bilgisayar hazırladığını ve şifrelerini bu isimlere verdiğini ve diğer şüpheliler ile birlikte kendisinin de aktif olarak 1 ay boyunca söz konusu bilgisayara uzaktan bağlantı yaptığı belirlendi.

 

Cumhuriyet

 

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla