Anasayfa » Anket: Amerikalılar kriptoya nasıl bakıyor?

Bu gönderiyi paylaş

blockchain / Kripto Para

Anket: Amerikalılar kriptoya nasıl bakıyor?

StarkWare, kripto dünyasına ve gelecekteki gelişimine ilişkin bakış açılarını belirlemek için her yaştan 2.000 Amerikalı yetişkini sorguladı. Sonuçlar şaşırtıcı değildi.

Ankete katılanların, %53’ü kripto varlık sınıfının “finansın geleceğini” temsil ettiğini düşünüyor. 25-34 yaş grubunda bu oran %68 olurken 35-44 yaş grubunda ise %61 olduğu dikkat çekiyor.

Ayrıca, katılımcıların %17’si kripto para birimlerine yatırım yaptıklarını itiraf etti. Çoğunluk, varlıklarını sürekli olarak kontrol ediyor ve ayarlıyor. %82’si telefonlarında en az bir kripto takipçisi olduğunu söylüyor.

StarkWare Industries’in Kurucu Ortağı ve Başkanı Eli Ben-Sasson konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kaydetti:

“Bu anket, kriptonun ne kadar yaygınlaştığını ve yakında ne kadar büyük olacağını gösteriyor. Çok yakında ekonomiye yön verecek olan genç Amerikalıların özellikle kriptoya döndüğünü görüyoruz.”

Kasım 2021’de gerçekleştirilen başka bir araştırmaya göre 10.000 anket katılımcısının %62’si konu hakkında temel bilgiye sahipken, %24’ü sektör hakkında çok şey bildiğini söyledi. Sadece %13’ü bitcoin, etherium ya da  diğer kripto paraları hiç duymadıklarını itiraf etti.

 

TrendKoin

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla