Anasayfa » Intel’den blokzincir hamlesi

Bu gönderiyi paylaş

blockchain

Intel’den blokzincir hamlesi

Intel, enerji verimli bitcoin madenciliği yongasını tanıttı…

Intel’in CEO’su Pat Gelsinger “Bloomberg Studio 1.0” kanalında yer aldı. Gelsinger, 2019’da “Bitcoin kötü bir tasarım, aşırı ve iklime karşı toleranssız” demişti.

Kendisine bu ifadeleri soruldu. Gelsinger ise şu şekilde yanıtladı:

“Gerçekten öyle. Bitcoin, neredeyse bir gün boyunca evinize güç sağlamak için yeterli enerji tüketir. Kullanıldıkça bu bir iklim krizine doğru gidecek. Bu iyi bir teknoloji olmadığı anlamına gelmez, ancak henüz onu iyi kullanmıyoruz. Ayrıca bunu söylediğimdeki kullanımların çoğu yasa dışıydı, değil mi? Hala düzenlenemedi. Bitcoin daha çok kullanıldıkça ulusların ve insanların geniş çapta kullandığı bir para birimi haline gelebilir.

Biz de Intel olarak teknolojiyi iyilik için bir güç olarak şekillendirmemiz gerektiğine derinden inanıyoruz. Bu yüzden yeni enerji verimli projeye imza attık.”

Blokzincir teknolojilerini geliştirme niyetimizi beyan ediyoruz

Hızlandırılmış Bilgi İşlem Sistemleri ve Grafikleri (AXG) Grubu Kıdemli Başkan Yardımcısı, Raja M. şunları ekledi:

“Bugün Intel olarak, enerji verimli hızlandırıcılardan oluşan bir yol haritasıyla blokzincir teknolojilerinin geliştirilmesine katkıda bulunma niyetimizi beyan ediyoruz. Intel, açık ve güvenli bir blok zinciri ekosistemini devreye sokacak ve teşvik edecek ve bu teknolojiyi sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde geliştirmeye yardımcı olacaktır.

Bazı blok zincirlerinin muazzam miktarda bilgi işlem gücü gerektirdiğinin farkındayız, bu da ne yazık ki muazzam miktarda enerji anlamına geliyor. Müşterilerimiz ölçeklenebilir ve sürdürülebilir çözümler istiyor, bu nedenle çabalarımızı ölçekte enerji açısından en verimli bilgi işlem teknolojilerini geliştirerek blok zincirin tam potansiyelini gerçekleştirmeye odaklıyoruz.”

 

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla