Anasayfa » McKinsey: Dünya Çapında Rekor Sayıda Çalışan İş Değiştirdi

Bu gönderiyi paylaş

Genel

McKinsey: Dünya Çapında Rekor Sayıda Çalışan İş Değiştirdi

Aon India tarafından 40 sektörde 1.500 firma ile yapılan ankete göre Hindistan’daki işçiler, 2022’de ortalama yüzde 9,9’luk bir ücret ve maaş artışı bekliyorlar. Bu oran geçen yıl yüzde 9,2 idi.

Söz konusu beklenti, Hindistan’ı BRIC ülkelerinin oldukça önüne koyuyor. Brezilya için beklenti yüzde 5, Rusya için yüzde 6,1 ve Çin için yüzde 6 yönünde.

Rekor kıran devir hızı

Ankete göre, iş değiştirme devir hızı yüzde 21 ile son yirmi yılın zirvesinde. Benzer şekilde iş değiştirme diğer ülkelerde de çok popüler.

Yönetim danışmanlığı şirketi McKinsey’e göre, dünya çapında rekor sayıda çalışan iş değiştirdi ve yakın gelecekte de değiştirmeyi planlıyor. Birçok şirket, maaş artışları veya diğer finansal faydalar gibi hızlı çözümlerle bunu önlemeye çalışıyor, ancak bunun çoğu zaman ciddi bir etkisi olmuyor. McKinsey raporuna göre çalışanların gerçek ihtiyaçları karşılanmıyor.

Kaymanın yaşandığı sektörler: E-Ticaret, Bilgi Teknolojisi

Aon Hindistan’a göre, en yüksek maaş artışlarının e-ticaret, bilgi teknolojisi ve yaşam bilimleri sektörlerinde olması bekleniyor. Maaş artış oranları online ticarette yüzde 12,4 ve bilgi teknolojisinde yüzde 11,6 seviyesinde.

Aon yöneticisi Roopank Chaudhary, “Perakende, lojistik ve fast-food restoranları gibi pandeminin doğrudan etkilediği sektörler bile modern ticarete ve dijital kanallara odaklanarak toparlama gösterdi. Ancak, beklenen yüksek enflasyonist baskılar ve halen devam eden COVID-19 potansiyeli nedeniyle riskler devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

PresseText

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla