Anasayfa » FİNANSIN KARANLIK YÜZÜ – SSD PARALAR

Bu gönderiyi paylaş

Genel

FİNANSIN KARANLIK YÜZÜ – SSD PARALAR

Kara para deyimini herkes duymuştur. Peki gerçek anlamıyla kara parayı kaç kişi biliyor? Bu aslında bir deyim değildir. Banknot olarak siyaha boyanmış ve bu şekille kullanılan paralar vardır. Siyah banknotlar temelde iki tür olarak karşımıza çıkıyor. İlk türü, siyah banknot işini gerçekten kendi kirli işlerinde kullanan ekiplerden oluşuyor. İkinci türde ise bu işin sahtekarlığına soyunan ve siyah banknot satışı yaptığını iddia eden dolandırıcılık ekiplerinden meydana geliyor.

Birinci türde olan ekipler gerçekten tehlikeli ve profesyonellerdir. Dünyada dolaşan hiçbir banknot başıboş bir şekilde cebimizde durmuyor. Kağıt para olmasına rağmen sürekli devletlerin takibindeyiz. Banknotların üzerinde yazılı olan seri numaraları rastgele oluşturulmamaktadır. Bu seri numaralar devletler tarafından bilinmekte ve sürekli takip edilmektedir. Hiçbir devleti veya hükümeti şüpheli duruma düşürmemek gerekir. Ancak devletler kimi zaman farklı terör gruplarını veya grupları desteklemekte ve bu gruplara parasal yardım yapmaktadır. Bu gruplara yapılan nakit yardımlar önemlidir ve günümüz dünyasının bir gerçeğidir. Bu yüzden devletler farklı gruplara nakit para yardımında bulunduklarında bu seri numaraları takibe almaktadırlar. Sadece devletlerin veya hükümetlerin yaptığı yardımlarda değil, bu grupların kendi aralarında yaptığı nakit para transferleride ve fonlamalarda bilinmektedir. Bu özel seri numaralara sahip paralar ATM veya bankacılık sistemine girdiğinde anında uyarı vermekte ve aslında bu terör gruplarıyla ilişkili kişilerinde ağı çözülmektedir.

Döviz ithalat ve ihracatı, uluslararası ticaret kuralları çerçevesinde serbesttir. Tıpkı bir ürün ithalat ve ihracatı yapar gibi nakit banknotları farklı ülkelere satabilmekte veya satın alabilmektesiniz. Bununla ilgili olarak GTIP (Gümrük Kodları) ve gerekli alt yönetmelikler mevcuttur. Fakat illegal işlerle meşgul olan ve parasını bu yolla kazanan kişiler ne bankacılık sistemiyle para göndermek isteyecek ne de bu işi legal olarak uluslararası ticaret kurallarına göre yapabilecektir… Zaten takipte olan paralarının izini kaybettirmek için SSD denilen bir yönteme başvuracaklardır. SSD yöntemiyle paralar özel solüsyonlar ve kimsayallarla siyaha boyanmaktadır. Siyaha boyanan bu banknotlarla aktarım yapılmakta ve gümrük idareleri, sınır kapıları, havalimanları gibi yerlerden sorunsuzca parayı geçirebilmektedirler. SSD’yi kullanan terör grupları, uyuşturucu ekipleri, silah tüccarları ve yasadışı faaliyetlerde bulunan herkes tarafından ödeme yöntemi olarak tercih edilebilen bir yöntemdir. Siyaha boyanan paralar A noktasından B noktasına gitmekte ve yine SSD denilen özel sıvı ve solüsyonlarla bu paralar eski/kullanılabilir haline çevrilmektedir.

Bunun yanında SSD işlemi kalpazanlarında tercih ettiği metot olarak karşımıza çıkar. Farklı ülkelerdeki matbaalarda düşük risklerle basılan sahte dolar ve sahte euro gibi dövizler siyaha boyanmakta ve daha gelişmiş ülkelerde eski haline çevrilerek kullanılmaktadırlar. Özellikle para basım işlemleri Afrika ve Orta Doğu devletlerinde gerçekleşmektedir. Bu coğrafyalardaki ülkeler birer muz cumhuriyetidir ve yakalanma ihtimali neredeyse sıfırdır. Yakalanma durumunda ise satın alınamayacak devlet görevlisi ve kolluk kuvveti bulunmamakta ve gerekli rüşvetle insanlar faaliyetlerine devam edebilmektedir. Teknoloji o kadar ilerlemiş durumda ki bu sahte paralar hem ATM’lerde hem para sayma makinelerinde ve hatta merkez bankalarından bile sorunsuz bir şekilde geçmektedir.

İkinci türden SSD işini yapanlar ise tamamen sahtekarlar ve dolandırıcılardır. Birinci ekipler kendi işlerini gerçekten çok gizli yapmaktadır ama ikinci ekipler resmen pazarlama faaliyetinde bulunurlar. İkinci ekipteki insanlara kendilerini birinci ekipten gibi gösterirler ancak ellerindeki SSD para dedikleri şey siyaha boyanmış herhangi bir kağıt parçasından başka bir şey değildir… Belki bir gazete parçası, belki A4 kağıt… Bu tür ekipler SSD solüsyon ve kimyasallarını kullanarak birkaç gerçek dolar veya euro parçasını siyahla kaplamaktadır. Deneme ticareti talebiniz olursa bu paraları sizlere yem olarak sunmakta ancak sizlere SSD para olarak teklif edilen diğer tüm paralar paçavradan başka bir şey değildir. Bu tür illegal işlerde genel kabul gören iskonto oranı 50%’dir. İnsanlar bu paraları 50% ve hatta pazarlık gücünüze göre daha da ucuza sizlere teklif etmektedirler. Yani size SSD ile kaplanmış 100$ ‘ı gerçek 50$ karşılığında satmayı denerler. Bu oran bahsettiğimiz gibi değişebilir ve tamamen pazarlığa dayalıdır ancak iş dolandırıcılık olduğu için sizlerin bu insanları ciddiye bile almamanız gerekir.

Kısacası SSD paraların temelindeki felsefe, bir illegal paranın A noktasından B noktasına güvenli bir biçimde ulaşmasının sağlanması ve transferde sıkıntı çıkmamasıdır. Her ne olursa olsun bu tür paralardan ve iş tekliflerinden uzak durulmalıdır. Birinci ekipler sizleri hukuken ciddi anlamda zor duruma sokabilir ve ikinci ekiplerin sahtekarlıkları yüzünden dolandırılabilirsiniz. Her zaman şu sözü hatırlımalıyız: Fare kadar aklımız olsun, bedava peynir sadece fare kapanında olur…

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla