Anasayfa » Kanada konut piyasasında gayrimenkul yatırımı çılgınlığı sürüyor – Rachelle Younglai

Bu gönderiyi paylaş

Genel

Kanada konut piyasasında gayrimenkul yatırımı çılgınlığı sürüyor – Rachelle Younglai

Kanada Merkez Bankası verilerine göre, Kanada’da konut alımı 2020’nin ikinci çeyreğinden 2021’in aynı dönemine göre iki katına çıktı. Bireysel yeni yatırımcılar şu anda Kanada’daki tüm konut alıcılarının %20’sini oluşturuyor.

REC Canada’nın kıdemli ortağı Simeon Papailias, “Daha önce hiç bu kadar çok yeni yatırımcı olmamıştı. Herkes pazarın yüzde 30 arttığını görüyor. Her yeni konut projesine yönelik binlerce talep geliyor” dedi.

Gelen yüksek talep yeni ev inşaatını besliyor ve gayrimenkul talebini artırıyor. Ancak yeni alıcılar, satılık mülklerde ciddi bir kıtlığın olduğu bir zamanda var olan mülk sahipleri ile rekabet ederek ev fiyatlarındaki artışlara katkıda bulunuyorlar.

2000 yılından bu yana, ortalama ev fiyatı yüzde 300’ün üzerinde arttı. En keskin artışlar pandemi sırasında gerçekleşti ve daha az nüfuslu şehirleri ve banliyöleri en sert şekilde vurdu.

Hisse senetleri ve tahviller gibi daha yaygın yatırım araçlarının dalgalı olduğu ya da yetersiz getiri sağladığı bir zamanda gayrimenkul piyasası bir yatırım aracı olarak popüler hale geldi.

Kanada’nın yaşlanan nüfusu, yatırımcıların artmasını sağlayan başka bir faktör. Emeklilik sağlama yükümlülüğü işverenlerden bireylere geçtiğinden bu yana bireysel yatırımcılar emeklilik yatırımları için nakit üretecek yatırımlar arıyorlar ve gayrimenkul giderek daha popüler hale geliyor.

Gayrimenkul yatırımlarına yönelen ilginin bir kısmı sosyal medya aracılığıyla geliyor. Twitter, Facebook, YouTube, Instagram ve diğer platformlarda ev satın alanlar ve emlakçılar sürekli konut piyasasından bahsediyor.

Gayrimenkul yatırımını destekleyen işletmelerde ise talep gittikçe artıyor. Pandemi başladığından beri Keyspire gayrimenkul şirketi, gayrimenkul yatırım kursları için kayıtların iki katına çıktığını gördü. Şirket şu anda her hafta Kuzey Amerika’dan 3.000 ila 5.000 yeni kayıt yaptıran kişi çekiyor.

 

The Globe and Mail

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla