Anasayfa » ‘Aşırı tükenmişlik’: Her 5 Avustralyalıdan 1’i geçen yıl işini bıraktı – Charlotte Grieve

Bu gönderiyi paylaş

Genel

‘Aşırı tükenmişlik’: Her 5 Avustralyalıdan 1’i geçen yıl işini bıraktı – Charlotte Grieve

Avustralya Ulusal Bankası tarafından yapılan araştırmaya göre, Avustralyalıların %20’si geçen yıl işini bıraktı ve %24’ü de iş yerini değiştirmeyi düşünüyor.

NAB işletme bankacılığı yöneticisi Julie Rynski, son 12 aydaki toplu istifanın henüz daha yüksek ücretlere dönüşmediğini, bunun yerine şirketleri personel tutmak için avantajlar sunmaya ve kurum kültürünü geliştirmeye zorladığını söyledi.

Julie Rynski, insanların işlerini bırakmasının temel nedenlerinin kişisel tatmin veya anlam eksikliği, kariyer gelişimi eksikliği, zihinsel sağlık üzerindeki olumsuz etkiler, düşük ücret ve sosyal haklar, kötü iş-yaşam dengesi, tükenmişlik ve yeni bir başlangıç ​​ihtiyacı gibi sebepler olduğunu ifade etti.

Rynski, bazı işçilerin terfi veya daha yüksek ücret almak için iş arayacağını, ancak iş değiştirme kararlarının arkasındaki en büyük etkenin maaş olmamasının ilginç olduğunu söyledi.

Koronavirüs pandemisinin insanları giderek daha fazla memnuniyet getiren ve iş-yaşam dengesini sağlayan iş aramaya yönelttiğini ve birçok kişinin daha fazla kendine ait alan istediği, doğa ile daha fazla bağlantı için bölgesel bölgelere taşınmayı tercih ettiğini sözlerine ekledi.

Rynski, “COVID, insanları kişisel tatmin ihtiyaçlarının farkına varmasını sağladı… İnsanlar hayallerini biraz daha takip etmeye başlıyor” dedi.

Rynski, Küçük ve orta ölçekli işletmelerin, çalışanların meslektaşlarıyla bir bağ hissetmelerini ve tek bir şirkette kalmaya motive olmalarını sağlamak için bir dizi yol geliştirdiğini söyledi.

Relaunch Me’nin kurucusu ve kariyer koçu Leah Lambert, işverenlerin pandemi sırasında zihinsel sağlık ve esnekliğin daha fazla farkına vardığını kabul etti ancak Avustralyalıların işlerini bırakmasının ana nedeninin “aşırı tükenmişlik” olduğunu söyledi.

Lambert, ağır iş yükleri ve uzaktan çalışma koşulları ile birlikte tatilsiz geçen uzun sürelerin, “tamamen fazla çalışma” hissine katkıda bulunduğunu söyledi. ”

Konu ile ilgili detaylı bilgiler aşağıdaki görselde verilmiştir.

 

The Age

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla