Anasayfa » Demir-Çelik sektör görünümü

Bu gönderiyi paylaş

Sektör Analizi

Demir-Çelik sektör görünümü

Türkiye’nin inşaat demiri ihracatı yıllık %5,4 düştü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından sağlanan ön verilere göre, bu yıl Ağustos ayında Türkiye’nin inşaat demiri ihracatı yıllık %5,4 düşüşle 583.602 mt oldu. Bununla birlikte, bu ihracattan sağlanan gelir 2021 yılının Ağustos ayına göre de %10,8 düşüşle 384,50 milyon $ oldu.

Öte yandan, bu yılın Ocak-Ağustos döneminde Türkiye’nin inşaat demiri ihracatı yıllık bazda %16 düşüşle 4,05 milyon mt olarak kaydedildi. Bununla birlikte, bu ihracattan sağlanan gelir 2021 yılının aynı dönemine kıyasla %4,4 artışla 3,04 milyar $ seviyesinde yer aldı.

Çin’de çelik sektörü üretici fiyat endeksi yıllık %18 düşüş gösterdi

Çin Ulusal İstatistik Bürosu’nun yayımladığı verilere göre, metal izabe ve haddeleme sektörüne yönelik üretici fiyat endeksi bu yılın Eylül ayında aylık %1,7 ve yıllık %18 düşüş gösterirken, yıllık bazdaki düşüş hızı Ağustos ayında kaydedilene kıyasla 2,9 puan daha yüksek oldu.

ABD’de konut dışı inşaat maliyetleri Eylül ayında yıllık %12,6 arttı

Amerika Genel Müteahhitler Birliği tarafından yayımlanan verilere göre, konut dışı inşaat sektöründe kullanılan malzemeler ve hizmetler bu yılın Eylül ayında yıllık %12,6 arttı. Birlik yetkilileri, inşaat sektörünün enflasyondan çok olumsuz etkilendiğini söyledi.

Birliğin Baş Ekonomisti Ken Simonson, “Mevcut fiyatlar inşaat maliyetlerinin diğer sektörlerdeki maliyetleri geçmeye devam ettiğini gösteriyor. Ayrıca son birkaç haftadır dizel yakıt fiyatlarında meydana gelen sert artışlar nedeniyle projeler daha pahalıya mal olabilir,” dedi.

Shougang: Çin’de yerel çelik fiyatları kısa vadede artacak

Pekin merkezli çelik üreticisi Shougang Co., Ltd., talebin Ulusal Gün tatilinin ardından muhtemelen iyileşeceğini ve bunun da son kullanıcıların stoklarını yenilemesiyle sonuçlanacağını belirtti.
Şirket, çelik arzının çevre koruma önlemleri nedeniyle azalabileceğini ifade etti. Dolayısıyla Çin’de yerel çelik fiyatlarının kısa vadede artış göstermesi bekleniyor.

SteelOrbis

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla