Anasayfa » Piyasa Görünümü (FlowBank)

Bu gönderiyi paylaş

Dünya Ekonomisi / Genel / Piyasa

Piyasa Görünümü (FlowBank)

Önümüzdeki haftalarda Fed’in planları daha net bir şekilde anlaşılacak.  Fed’in enflasyon açıklamaları önemli olacak. Bayan Lagarde’ın faiz artırımlarının enerji fiyatlarını düşürmeyeceği yönündeki açıklaması doğru. Merkez bankaları arz kaynaklı fiyatları düşüremez ancak yüksek enflasyonla mücadele etmeliler.

Merkez bankalarının 2023 için büyüme beklentilerini gözden geçirmesi gerekiyor. Biz bu noktada piyasaların çok fazla sıkılaştığına inandığımız için bu yıl için iyimser kalıyoruz.

Ek olarak, ABD ekonomisinin faiz artırımlarına direnmesi bekleniyor. ABD’de resesyon sadece önümüzdeki aylarda büyüyecek bir korku, şu andan bakınca temel senaryomuz değil.

Teknoloji hisseleri, güçlü kazançların ardından yatırımcı desteğini geri kazanmalı. Tahvil tarafında, satışlar zaten çok büyük. Bu nedenle, devlet getirileri açısından muhtemelen zirvelere yakın olsak da, kredi riskini süreç içerisinde gözlemlemek istiyoruz.

Ayrıca, dolar gevşedikçe yükselmesi gereken altın ve zaman içinde daha iyi risk iştahından faydalanması gereken kripto gibi birkaç korumayı da portföyde tutuyoruz.

 

*Esty Dwek, FlowBank’a Ekim 2021’de Baş Yatırım Sorumlusu olarak katıldı. Dwek, Yatırım stratejisinden sorumlu ve “Pazar Araştırması” departmanının başında yer almaktadır.

 

İlgili Haberler:

Piyasa Görünümü (UBS Research)

Teknoloji sektöründe düşüş devam edecek mi? (Marc Kiewitz)

ANALİZ: Büyüme beklentileri keskin bir şekilde düşüyor

Hisse senetleri için olumsuz senaryo nedir? (Tristan Abet)

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla