Anasayfa » Nisan ayının en popüler yatırım araçları

Bu gönderiyi paylaş

Altın / Borsa / Piyasa

Nisan ayının en popüler yatırım araçları

1. Son 1 ay içerisinde popüler yatırım araçlarının Google’da aranma ölçülerine bakıldığında sıralama aşağıdaki gibidir.

piyasa, borsa, borsa gündem, finans, finans gündem, altın

Grafikten görüleceği üzere, altın 100 trend puanı ile ilk sırada, dolar 63 trend puanı ile ikinci sırada, borsa 5 trend puanı ile üçüncü ve konut 2 trend puanı ile dördüncü sıradadır.

2. Son 1 ay içerisinde borsaya ait en büyük 3 şirketin, borsa ve temettü kelimesinin Google’da aranma ölçülerine bakıldığında sıralama aşağıdaki gibidir.

piyasa, borsa, borsa gündem, finans, finans gündem, altın

Grafikten görülebileceği gibi, borsa 93 trend puanına sahipken, borsa kelimesine en yakın popülerlik “ereğli” aramasında olmuştur. Temettü ise 13 trend puanına sahiptir.

3. Temettü kelimesinin zaman içerisinde aranmasına bakıldığında, 2021/Kasım ayında ilk defa ilginin artmaya başladığı, 2022/Şubat ayından sonra ilginin hızlandığı ve 2022/Mart ayında zirveye ulaştığı görülmektedir.

4. Son 1 ay içerisinde gram altın, çeyrek altın, cumhuriyet altını, tam altın ve ons altın kelimesinin Google’da aranma ölçülerine bakıldığında ise sıralama aşağıdaki gibidir.

Son 1 ay içerisinde borsaya ait en büyük 3 şirketin, borsa ve temettü kelimesinin Google'da aranma ölçülerine bakıldığında sıralama aşağıdaki gibidir.

Buna göre en popüler arama 97 trend puanı ile gram altın olmuştur. Çeyrek altın ise 38 trend puanı ile ikinci sıradadır.

 

 

İlgili Haberler:

Piyasa Görünümü (UBS Research)

Teknoloji sektöründe düşüş devam edecek mi? (Marc Kiewitz)

ANALİZ: Büyüme beklentileri keskin bir şekilde düşüyor

Hisse senetleri için olumsuz senaryo nedir? (Tristan Abet)

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla