Anasayfa » FED haftasına girerken Altın ve Petrol fiyatları nasıl seyredecek?

Bu gönderiyi paylaş

Altın / Dünya Ekonomisi

FED haftasına girerken Altın ve Petrol fiyatları nasıl seyredecek?

Altın

GCM Yatırım

Kritik haber akışları ABD 10 yıllık tahvil faiz oranı ve Dolar Endeksi üzerinde direkt etki bırakacağı için Ons Altın ve Gümüş için de oldukça hareketli bir hafta bizi beklemektedir.

Teknik açıdan 110 periyotluk üssel hareketli ortalama (1901) ana, 34 ve 55 periyotluk üssel hareketli ortalamalarsa (1919 – 1929 bölgesi) ara seviye olarak Ons Altının kısa vadeli görünümünü yorumlamak adına önemlidir. Kıymetli maden şu sıralar ara bölge altında tepki satışı düşüncesini gündeme taşımaya çalışmaktadır. Bu tutum devam ederse ana bölgeye doğu yani 1900 dolara doğru geri çekilme izlenebilir. Bu tür bir geri çekilme izlenmesi durumunda 110 periyotluk üssel hareketli ortalama önemli bir destek bölgesi olmakla birlikte kıymetli maden ilgili bölgede alıcıları ağırlayabilir.

Özetle: Ons Altın ara bölgede tepki satışı düşüncesini gündemde taşımakla birlikte ana ortalama üzerinde pozitif bölgededir.

Ons Altın – Yatirimim.com

Federal Rezerv bu hafta faiz kararını açıklayacak. ABD Merkez Bankası’nın agresif para politikasını hafifletilyor olması ABD dolar endeksini baskılıyor.

Çin’in yeniden açılacağına dair piyasalarda oluşan iyimserlik biraz da belirsizlik duygusunu içerisinde barındırıyor. Buna ek olarak küresel ölçekte olası bir resesyon dönemi öncesinde nispeten daha zayıf bir konumda bulunan ekonomiler endüstriyel metal performansını aşağıya çekiyor.

ANALİZ – Kıymetli Metaller (Troy Kıymetli Maden Ticareti)

Kritik FED haftasına girilmişken altın 1930 dolar/ons seviyesi civarında seyretmeye devam ediyor. FED’in 25 baz puanlık faiz artışına kesin gözüyle bakılırken, karar sonrası Başkan Jerome Powell’in mesajları piyasaların genel seyrini belirleyecek. Genel anlamda Başkanın güvercin sayılacak mesaj vermesi durumunda piyasaların yukarı gidişini destekleyebilir. Bu yükselişten altın da payını düşeni alarak 1950 dolar/onsun üzerine doğru atak yapması beklenebilir.

Petrol

Petrol fiyatlarında potansiyel belirsizlik – Philip Capital

Petrol fiyatları, İran’daki bir tesise yapılan insansız hava aracı saldırısı ve Rus petrol arzına ilişkin endişelerinden kaynaklanan belirsizlik ile Çin’deki talebin toparlanmasına ilişkin iyimserlik ortamında yatay seyrediyor. Hafta sonu bir İran savunma tesisine yapılmış olan bir insansız hava aracı saldırısı, potansiyel olarak Orta Doğu’daki siyasi gerilimleri arttırılabilir ve küresel ham petrol arzını bozabilir. Aynı zamanda Avrupa Birliği, 5 Şubat’tan itibaren Rus dizeline ve gaz yağına varil başına 100 dolar, daha ucuz sıvı yakıt (fuel oil) ve açık renkli petrol ürünlerine de varil başına 45 dolar tavan fiyat getirilmesini değerlendiriyor. WTI ham petrol %0,38 düşüşle 79,25$’a ve Brent petrol %0,36 düşüşle 85,97$’a geriledi.

Petrol Fiyatları – Brent IKON Menkul

Brent – Düşüş Çizgisi Test Ediliyor…

Brent yeni haftaya yatay giriş yapsa da sonrasında geri çekilmeler güç gösterdi. 85.56 desteğini aşağı yönlü kıran Brent düşüş trend çizgisini test ediyor. Aşağı yönlü eğilimin devam etmesi ve trend çizgisinin kırılımı halinde 83.94 destek oluşturabilir. Yukarı yönlü toparlanmalarda ise 85.56 ve 87.88 direnç oluşturabilir.

 

 

*Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla