Anasayfa » Açlık krizleri kapıda (Bloomberg)

Bu gönderiyi paylaş

Dünya Ekonomisi

Açlık krizleri kapıda (Bloomberg)

Aç kalan insan sayısı geçen yıl %25 arttı. Rusya’nın Ukrayna’daki savaşı gıda fiyatlarını daha da yükselttiği için bu sayı artarak devam ediyor.

Etiyopya ve Afganistan gibi ülkelerdeki süregelen çatışmalar, oradaki krizleri daha da kötüleştiriyor. Covid-19 pandemisinden kaynaklanan ekonomik şoklar neredeyse 20’den fazla ülkede gıda erişimini zorlaştırıyor.

Madagaskar’daki şiddetli kuraklık gibi aşırı hava koşulları da sorunu daha da kötüleştiriyor.

Grafik: Açlık krizinden etkilenen insan sayısı

hunger crisis

Alman yardım örgütü Welthungerhilfe, iklim değişikliği, savaşlar ve koronavirüs pandemisinin etkileri nedeniyle açlık çekenlerin sayısının Ukrayna savaşı öncesinde de hızla arttığına dikkat çekti.

Ukrayna ve Rusya’dan tahıl ihracatının kesilmesi ve gübre sıkıntısı nedeniyle dünya çapında durumun daha da kötüleşmesi bekleniyor.

Welthungerhilfe Genel Sekreteri Mathias Mogge, “Afganistan olsun, Doğu Afrika, Sudan ya da Mali olsun, nereye bakarsak bakalım insanlar kuraklık, silahlı çatışmalar, sevkiyat zincirindeki kırılmalar ya da çekirge istilaları nedeniyle bitkin vaziyette. Rezervler tükeniyor, ellerinde yeni şoklara karşı direnç gösterecek araçlar bulunmuyor” diye konuştu.

 

Bloomberg

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla