Anasayfa » Rus gıda üreticileri de gramaj küçültüyor

Bu gönderiyi paylaş

Genel

Rus gıda üreticileri de gramaj küçültüyor

Bir yandan maliyetlerin artması, diğer yandan tüketicilerin alım gücünün düşmesi, Rus gıda üreticilerini çözüm arayışına itti. Kommersant gazetesi, gitgide daha çok sayıda üreticinin fiyatı sabit tutarak gramajları küçülttüğünü yazıyor.

Habere göre tatlı, kahve, süt ürünleri ve makarna gibi ürünlerin ağırlığı 5 ile 50 gram arasında değişen oranlarda küçülmüş durumda. Bazı bira markaları da şişe ve kutularda 0,5 litre yerine 0,43 litrelik ölçü kullanmaya başladı. Hatta kimi yumurta üreticileri artık 10’lu değil 9’lu paket kullanıyor.

Gazetenin perakende zincirlerinden edindiği bilgiye göre, paketleri küçülten üreticiler arasında Nestle, Danone, Makfa, Heineken ve kedi maması üreticisi Mars da var.

Araştırma kuruluşu NielsenIQ yetkilileri de piyasaya ilk kez çıkan süt ürünlerinin yüzde 20’lik bölümünün alışılmış gramajların altında olduğuna işaret etti.

Kommersant’ın haberinden sonra makarna üreticisi Makfa’dan bir açıklama geldi. Şirket yetkilileri ürün gramajında değişikliğe gitmediklerini, 450 gramlık paketlerin yanında 400 gramlık paketlerin uzun süredir satışta olduğunu söyledi.

TürkRus Haber Portalı

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla