Anasayfa » Railport bir lojistik merkezi konumunda olacak

Bu gönderiyi paylaş

Genel

Railport bir lojistik merkezi konumunda olacak

İzmit Kartepe’de yer alan Alman-Türk ortaklı Railport, 2022 Ocak Ayı Yatırım Teşvik Belgelerinde yerini aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Kocaeli’deki en yüksek yatırım meblağı Railport Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi’nin başvurusu oldu. Şirket Kartepe’deki komple yeni yatırımı için 747 milyon TL’lik yatırım başvurusunda bulundu. Yılda 105 bin adet konteyner elleçlemeyi hedefleyen firma, 120 kişiyi işe almayı vaadetti.

Marmaray’ın yük taşımaları için kullanılmaya başlanacak yeni tünelinin açılması ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nın hizmete girmesiyle Railport, ticaret hatlarına doğrudan bağlantılı bir lojistik merkezi konumunda olacak.

Railport karalimanı ile tam kapasite ile devreye girince Çin-Türkiye transit süresi 30 günden 15 güne inecek. Yarıya inen taşıma süresiyle, zamandan ve maliyetlerden tasarruf edilecek.

Asya ile Avrupa, Avrupa ile Balkan ve Orta Asya (CIS) ülkeleri arasında geniş bir coğrafyaya hizmet vermesi amaçlanan proje, bu özel konumuyla; ithalat ve ihracat yüklerinin yanı sıra transit yüklere de hizmet verebilecek.

 

Lojiport

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla