Anasayfa » FİNANSIN KARANLIK YÜZÜ – AİDAT

Bu gönderiyi paylaş

Genel

FİNANSIN KARANLIK YÜZÜ – AİDAT

Örgüt yapılanlarının kendilerine neden örgüt denildiğinin aksiyondaki karşılığı aidatlardır. İster PKK olsun, isterse adını henüz koymadığımız başka terör grupları olsun hepsinin kullanığı yöntemler arasında aidat toplamak muhakkak vardır. Küçük veya büyük fark etmeksizin kendi üyelerinden belirli periyotlarla toplanan bu paralar yekûnde büyük meblâğlara ulaşmakta ve örgütlere fon sağlamaktadır.

Aidat toplama işlemi terör örgütü PKK’yada aslında neden örgüt denildiğinin sebeplerinden biridir. Türkiye içindeki aidat toplama işlemi her ne kadar zorsa, yurdışında bir o kadar kolay gerçekleşmektedir. Terör örgütünün insan kaçakçılığıyla Avrupa ve Amerika’ya yerleştirdiği militan ve sempatizanlarının kazançlarından belirli dönemlerde belirli tutarlarda aidat toplaması dağ kadrosu faaliyetleri için büyük önem teşkil etmektedir. Terör örgütünün özellikle Avrupa’ya yerleştirdiği ekipleri ticari faaliyetler yapmakta ve insan kaçakçılığıyla getirtdiği kişileri ucuz iş gücü olarak çalıştırtmaktadır.  Bu tür insan kaçakçılığı ve terörle bağlantılı kişilerin teröristleri kaçak çalıştırma işlemi artık örgütün bilfiil kontrolünden çıkmış ve maalesef bir ekosistem haline gelmiştir. Büyük tutardaki paraları bu ticarethanelerden kazansalar bile o ülkeye yerleştirtdiği ve kaçak çalıştırtığı teröristlerdende aidat yoluyla paralar almaktadır.

Ayrıca alt kadrolarda bulunan bu kişilere çeşitli basılı yayın araçları teslim edilmekte ve bulundukları ülkede ikâmet eden Kürt vatandaşlarımıza ve örgütle bağını kesmeye çalışan bölücülerin evlerine ziyaretlerde bulunulmakta ve bu gazete/dergiler karşılığında hâlâ para toplanmaya çalışılmaktadır.

Örgütün topladığı bu paralar, parayı topladıkları ülkedede kara para olarak statü kazanmakta ve kayıtsız ekonomi içinde dolaşmaktadır. Bu paranın büyüklüğünü tasvir edebilmek adına, ülkeye yeni soktukları ve kaçak çalıştırdıkları teröristlerden bile yıllık bir kaç yüz euro/dolar almakta ve bu parayı ödemeyenleri kendi kurdukları ekosistemin dışına itecek olan dışlamalar yapmaktadırlar. Şu an içinde bulunduğumuz küresel ekonomik problemler içinde bile kaçak çalıştırdıkları vasıfsız bir teröristin ödediği bir kaç yüz euro/dolar aidat, onun sadece bir-iki gün içinde kazandığı kara paraya karşılık gelmektedir.

Bu paralar özellikle PKK’yı terör örgütü olarak tanımayan ve/veya faaliyetlerine izin veren başta Belçika, İsviçre, İsveç, Almanya, Hollanda, Fransa olmak üzere çeşitli ülkelerde muhafaza edilmekte ve ihtiyaç dahilinde harcamalar yapılmaktadır. Bu ülkelerde terörism ve kara parayla mücadele konusunda (sözde) mücadele ediliyor olsa bile bizimle aynı hassasiyetleri paylaşmamakta ve işte bu noktada Milli İstihbarata vermemiz gereken önem karşımıza çıkmaktadır. Sadece teröristleri değil aynı zamanda bu teröristlerin yurtdışı bağlantılarını, ticari ve daha da önemlisi siyasi bağlantılarını tespit edip bu kişilere yol verenleri listemize almalıyız.

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla