Anasayfa » SEC’İN XRP’DEN SONRAKİ HEDEFİ USDT VE BNB Mİ?

Bu gönderiyi paylaş

Genel

SEC’İN XRP’DEN SONRAKİ HEDEFİ USDT VE BNB Mİ?

Kripto Hukuk Uzmanı Avukat Jeremy Hogan, geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir YouTube videosunda, SEC’in Ripple’dan sonra muhtemel hedefinin Tether (USDT) ve Binance Coin (BNB) olabileceğini söyledi. Kripto para alanında deneyimli olan hukukçu bu düşüncesini, SEC’in XRP’ye karşı açtığı davada öne sürdüğü argümanlara dayanak olan Howey Testi kriterlerine göre açıkladığını ifade etti.

Dolara endeksli olan ve stablecoin olarak tanımlanan Tether hileli işlemler gerçekleştirildiği ve 850 milyon dolarlık bir zararın örtbas edildiği gerekçesiyle New York Başsavcılığı radarına takıldı. Şubat ayında hem Bitfinex hem de Tether 18.5 milyon dolar cezaya çarptırıldı. Aldatmaya yönelik işlem yaptığı iddia edilen ve iFinex adlı kuruluşun alt şirketi olarak bilinen kripto para borsası Bitfinex, Tether ile birlikte uzlaşma yoluna giderek geçtiğimiz aylarda 18.5 milyon dolar cezayı ödedi ve New York’taki faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Avukat Jeremy Hogan, şirketin New York Başsavcısı (NYAG) ile yaptığı bu 18.5 milyon dolarlık anlaşmaya atıfta bulunarak Tether’e tehlike derecelendirme ölçeğinde 9/10 (on üzerinden 9 puan) verdi.

Howey Testi altında BNB’yi analiz eden Hogan, Binance’in 2017’de bir ICO gerçekleştirdiğine dikkat çekti. Hogan, Binance Coin (BNB)’in riskini ise 8.5/10 (10 üzerinden 8.5 puan) olarak tahmin ediyor. Yani her iki kripto para da yüksek risk grubunda.

Aslına bakılacak olursak BNB Coin, 2017 yılında kâr elde edilme vaadiyle dağıtımı yapıldı. Zaten Binance Borsası, White paper (beyaz kitap) ında bunu açıkça ifade etti ve BNB Road Map (yol haritası) inde de her üç ayda borsanın elde ettiği kazancın bir kısmı ile BNB coin burn (kripto para yakımı) yapılarak arzın azaltılacağını ve böylece fiyatın artacağını vaat etti. Dürüst olmak gerekirse bence BNB Coin tam bir menkul kıymet.

Geçen ay, SEC Başkanı Gary Gensler, “birçok coinin/tokenin gerçekten menkul kıymet olduğunu” açıkladı ve onları kurallara uymaya davet etti.

Daha önceki yazımda da ifade ettiğim gibi ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), şu an her ne kadar Kripto Para Borsalarını ve kripto para ödeme sağlayıcılarını düzenleme çabasında olsa da önümüzdeki aylarda rotayı mutlaka kripto paralara çevirecektir. Bu yüzden ellerinde USDT ve BNB bulunan yatırımcıları daha dikkatli olmaları konusunda uyarmak istiyorum. Bence USDT ve BNB ile birlikte Elon Musk’ a da dava açılacaktır. Çünkü daha önce SEC, Elon Musk’ı defalarca uyardı fakat Elon Musk manipülasyon tweetlerinden asla vazgeçmedi.

Saygı ve sevgilerimle…

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla