Anasayfa » Avalanche (AVAX) neden inanılmaz bir değer saklama aracı olma potansiyeline sahip?

Bu gönderiyi paylaş

Çevirilerden Seçmeler / Genel

Avalanche (AVAX) neden inanılmaz bir değer saklama aracı olma potansiyeline sahip?

Blokzincir çoğu endüstride ve hatta internetin kendisinde tamamen devrim yaratacak. Dünyanın bir sonraki Apple, Microsoft, Amazon ve Google’ı olma potansiyeline sahip projelere erken aşamada yatırım yapma konusunda inanılmaz bir fırsat sunuluyor. Pek çok harika proje varken (ve aynı zamanda pek çok berbat proje), bunların sadece küçük bir kısmı tokenomiklere sahip.

Bu yazıda Avalanche (AVAX) ‘a bakacağım ve Bitcoin kripto para birimi alanındaki mevcut değer saklama kralı olduğundan, makale boyunca karşılaştırmalara değineceğim. Bunlar benim görüşlerimdir ve finansal tavsiye olarak görülmemelidir. Herkese bu fırsatı boşa harcamamasını ve yatırım yaptığınız herhangi bir proje üzerinde kendi araştırmanızı yapmaya zaman ayırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Aşağıdaki videoda Avalanche’a hızlı bir genel bakış yapabilirsiniz .

https://youtu.be/mWBzFmzzBAg

Token Dağılımı

Token dağıtım detayları aşağıda görülebilir. 360 Milyon AVAX mainnette üretildi, diğer 360 Milyon ise onlarca yıl Staking ödülü olarak verilecek. Üretilen tokenlarda aşağıda ayrıntıları verildiği gibi 1 yıldan 10 yıla kadar çeşitli  vesting (kilitli coinlerin belli aralıklarla kilitlerinin açılması) dönemleri vardır.

Token dağılımı

Staking Ödülleri – 360 Milyon token mainnette üretildi ve ardından diğer 360 Milyon token, on yıllar boyunca doğrulayıcılara Staking ödülü olarak dağıtılacaktır.

Tohum Satışı – Tokenlerin %2,5’i tohum satışına katılanlar içindi. Token başına fiyat 0,33 $ idi ve tahsislerinin % 10’unun ana ağ lansmanında serbest bırakıldığı ve ardından bir yıl boyunca her 3 ayda bir % 22,5’inin serbest bırakıldığı 1 yıllık bir vesting programı var.

Özel Satış – Tokenlerin % 3,5’i özel satıştaki katılımcılar içindi. Token başına fiyat 0,5 dolardı ve tahsislerinin %10’unun ana ağ başlatılmasında serbest bırakıldığı ve ardından bir yıl boyunca her 3 ayda bir % 22,5’inin serbest bırakıldığı 1 yıllık bir vesting programına sahipler.

Public Sale Option A1 – Tokenlerin % 1’i Halka Açık Satış Seçeneği A1’in katılımcıları içindi. Token başına fiyat 0,5 dolardı ve kullanıcı başına maksimum 25 bin dolarlık bir tahsis vardı. Tokenler, tahsislerinin % 10’unun ana ağ lansmanında serbest bırakıldığı ve ardından bir yıl boyunca her 3 ayda bir % 22,5’inin serbest bırakıldığı 1 yıllık bir vesting programına sahiptir.

Public Sale Option A2 – Tokenlerin % 8,3’ü Halka Açık Satış Seçeneği A2 katılımcıları içindi.Token başına fiyat 0,5 dolardı ve kullanıcı başına 2,5 milyon dolarlık bir maksimum tahsis vardı. Tokenler, tahsislerinin % 10’unun ana ağ lansmanında serbest bırakıldığı ve ardından 18 ay boyunca her 3 ayda bir % 15’in serbest bırakıldığı 1,5 yıllık bir vesting programına sahiptir.

Public Sale Option B – Tokenlerin % 0,67’si Halka Açık Satış Seçeneği B’deki katılımcılar içindi. Token başına fiyat 0,85 dolardı ve vesting süresi yoktu.

Vakıf  –  Tokenlerin % 9,26’sı Vakfa tahsis edilmiştir. Bu tokenler, pazarlama, ödüller, teşvik programları ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli ekosistem oluşturma girişimleri için kullanılır. Bunların 10 yıllık vesting süresi vardır.

Topluluk ve Geliştirme Bağışı – Tokenlerin % 7’si Topluluk ve Geliştirme Bağışı ’na tahsis edilmiştir. Bu tokenler, Avalanche’de temel araçlar ve altyapı geliştiren ve ayrıca Avalanche’ı tabandan topluluk oluşturma ve pazarlama yoluyla destekleyen bireylere ve gruplara tahsis edilir. Örneğin, bunlar Avalanche Hub, Avalanche Ambassadors, Avalanche-X hibe sahipleri ve daha fazlasını içerebilir. Verilen tüm hibeler, hibenin verildiği tarihten itibaren 1 yıllık vesting süresine sahiptir.

Testnet Teşvik Programı — Tokenlerin % 0.27’si  Avalanche teşvikli testnet programlarında doğrulanan katılımcılar için tahsis edilir. Katılımcılar, 2000 AVAX’a kadar kazanmak için görevleri tamamladılar. Bu tokenler tam bir yıl boyunca kilitlenir.

Stratejik Ortaklar — Tokenlerin % 5’i stratejik ortaklara tahsis edilir. Bu tokenler, Avalanche teknolojisini ve ağını kullanarak işletmeler inşa eden gruplara, organizasyonlara ve  girişimlere dağıtılma özel yetkisi ile tahsis edilir. Örneğin, bunlar, Avalanche’ı kullanarak hızlı uluslararası havale yapan bir işletme kurmak isteyen girişimcileri veya kendi alt ağları aracılığıyla Avalanche üzerindeki varlıkları tokenize etmek isteyen finans kurumlarını içerebilir. Bunların 4 yıllık vesting vardır.

Airdrop — Tokenlerin  % 2,5’i , Avalanche topluluğuna daha fazla insanı dahil etmek için çeşitli topluluklara dağıtılma özel yetkisi ile tahsis edilir. Örneğin, bunlar çeşitli kripto topluluklarına, Reddit topluluklarına, geliştirici forum topluluklarına ve hatta kullanıcıların değişimi için airdropları içerebilir. Bunların 4 yıllık vesting süresi vardır.

Takım — Tokenlerin %10’u AVA Labs’ın kurucu ve kurucu olmayan üyelerine tahsis edilir. Bunların, lansmandan önce token sahibi olan kurucular da dahil olmak üzere ekip üyeleriyle 4 yıllık bir vesting süresi vardır ve dört yıl boyunca tüm tokenleri gönüllü olarak yeniden kilitler.

Yakın zamanda halka açık token satışı, Ethereum Genesis adresindeki katılımcıları da içeren 4.5 saatin altında (ve bu uzun bir kuyruk sistemiyle) 42 milyon dolar topladı. Özel token satışı, Andreessen Horowitz (a16z) gibi önde gelen girişim şirketlerini içeriyordu.

 

 

Kıtlık tek başına iyi bir değer deposu olmak için yeterli değildir, güçlü bir talep olması gerekir. Altın, mücevherler, elektronikler ve madeni paralar gibi çok çeşitli kullanımlarla birlikte sınırlı bir arza sahiptir. Bitcoin, ödeme olarak kullanımla birlikte sınırlı bir arza sahiptir. Avalanche, yalnızca tüketici alanında değil, işletmelerde de inanılmaz bir fayda sağlıyor.

Ödemeler

Bitcoin, merkezi olmayan bir eşler arası ödeme ağıdır, ancak sadece saniyede ~ 7 işlemi işleyebilmesi, 1 saatte işlem sonlandırması ve diğer kripto para birimlerine kıyasla nispeten yüksek işlem ücretlerine sahip olması nedeniyle benimsenmesi sınırlı kaldı. Avalanche, Satoshi’nin UTXO modelini kullanmak ve Segwit gibi işlemleri yapılandırmak gibi (ancak geriye dönük uyumluluk sorunları olmadan) Bitcoin’in çeşitli özelliklerini paylaşırken, çok daha fazla performans sunar. Avalanche, saniyede 6.500 işlem yapabilme kapasitesi ile Visa düzeyinde ölçeklenebilirliğe ulaştı ve benzersiz bir merkeziyetsizlik  için fikir birliğine katılan milyonlarca doğrulayıcıyı barındırabilir. Avalanche, yalnızca kendi yerel tokenindeki  ödemeleri değil, aynı zamanda sabit paralar dahil diğer tüm varlıklara hitap eder.

AVAX Token’larının Yakılması

Ağdaki her türlü işlemin ücretleri AVAX ile ödenir. Bunlar daha sonra yakılır, arzı azaltır ve tüm token sahipleri için AVAX kıtlığını artırır. Yakılan AVAX sayısı, Staking ödüllerinde basılan miktarı aşarsa (bu, yönetişim yoluyla kontrol edilebilir), deflasyonist baskılar yaratır. Ethereum’un EIP 1559 önerisinin aksine, ücretler kısmen değil tamamen yakılır. Ayrıca maksimum 720 milyon AVAX miktarı vardır ve bu asla aşılamaz, oysa Ethereum’un arzının boyutunda bir sınır yoktur.

İşlem Ücretleri, Varlıkların ve Akıllı Sözleşmelerin Oluşturulması ve Basılması

Avalanche, finansal piyasalara hizmet vermesi düşünülerek inşa edildi. Mevzuata uygunluğun karşılanmasını sağlamak için varlığın nasıl ele alınacağını ve takas edileceğini tanımlayan karmaşık özel kural kümeleriyle dijital akıllı varlıkları kolayca oluşturmak ve ticaretini yapmak için yerel desteğe sahiptir. Varlıklar; hisse senetleri, tahviller, borçlar, bölümlere ayrılmış gayrimenkuller veya başka herhangi bir şey gibi finansal araçları temsil edebilir. DeFi uygulamaları oluşturmak için en iyi yeri ve aynı zamanda türev piyasasının tek başına  800 triyon dolar değerinde olduğu geleneksel finans piyasasını sunar. Birincil Ağ’daki tüm işlem ücretleri, AVAX’ta ödenir(yakılır) ve bunları sonsuza kadar arz dışı bırakır ve bu da madencilere ödenmek yerine herkesin yararlanmasına neden olur. Birincil ağ şu anda 3 blokzincirinden oluşmaktadır:

X-Zinciri – Akıllı dijital varlıklar oluşturmak ve ticaret yapmak için merkezi olmayan bir platform görevi görür ve Avalanche Virtual Machine ‘nin (AVM) bir örneğidir. X zinciri, AVAX’a ek olarak herkesin stabil coinler, utility tokenler, NFT’ler, wrapped tokenler gibi akıllı dijital varlıklar oluşturmasına ve basmasına olanak tanır . Bu tokenlerin oluşturulması ve basılması ayrıca AVAX’ta ödenen ve yine yakılan bir ücret gerektirir.

C-Zinciri – Ethereum Virtual Machine ‘nin yeni, (orijinal olarak) boş bir örneğidir. MetaMask, Web3.js, Remix, Truffle Suite ve Embark Platform dahil olmak üzere bugüne kadar merkezi olmayan finansın (DeFi) büyümesini tetikleyen tüm önemli Ethereum araçlarıyla uyumludur.

Böylece mevcut Ethereum uygulamaları Avalanche’ı kolayca deneyebilir ve saniyede binlerce işlemi işleyebilme, işlemleri saniyeler içinde tamamlama, son derece düşük gas ücretleri ve Solidity’nin (Ethereum’da da kullanılan yazılım geliştirme dili) avantajlarından yararlanabilir!

Tüm gaz ücretleri AVAX’ta ödenir ve bunlar da yakılır.

P-Zinciri – Avalanche üzerindeki meta veri zinciridir ve doğrulayıcıları koordine eder, aktif alt ağların kaydını tutar ve yeni alt ağların oluşturulmasına izin verir ve tokenlerin stakeing için kilitlendiği yerdir. Yine, AVAX ile tüm işlem ücretleri ödenir ve yakılır.

Alt Ağların ve Blokzincirlerin Oluşturulması

Avalanche, yasal gereksinimlere uyarken çok sayıda blokzincirinden oluşan heterojen, birlikte çalışabilir bir ağ oluşturabilen binlerce alt ağdan oluşan güvenli, küresel olarak dağıtılmış, merkezi bir güvene gerek duymayan bir iskelet oluşturmak için devrim niteliğindeki Avalanche Consensus protokollerinden yararlanan ve benzeri görülmemiş bir merkeziyetsizlik sunan platformların platformudur.

Avalanche, herkesin kendi özel uygulama spesifik blokzincirlerini oluşturmasına izin verir, EVM ve WASM gibi birden çok özel sanal makineyi destekler ve Solidity gibi az kullanılan, anlaşılmayan diller yerine Go  gibi (gelecekte başkaları ile birlikte)  popüler dillerde yazılır.Bu sanal makine, daha sonra, karmaşık kural kümelerinin düzenleyici uyumluluğu karşılayacak şekilde yapılandırılabildiği birçok blokzincirinin durumu üzerinde fikir birliğine varmak için birlikte çalışan dinamik bir doğrulayıcı kümesinden oluşan, alt ağ adı verilen özel bir blokzinciri ağında konuşlandırılabilir.

Her alt ağın kendi token / ücret yapısı olabilir.  Ayrıca AVAX, stablecoin veya kendi token’larında stake etme ve işlem ücretlerinin ödenmesini de seçebilirler. Avalanche, projelerin blokzincirlerini taşıyarak ve mevcut token / uygulamalarını kullanmaya devam ederek uygulama katmanına odaklanmasını sağlayan bir fikir birliği platformudur, ancak Avalanche’ın sunduğu  diğer tüm alt ağlarla birlikte çalışabilirken; artan performans, saniyenin altında kesinlikten ve benzersiz ademi merkeziyetçilikten yararlanır. Herkes AVAX’ta abonelik tarzı bir ücret ödeyerek kendi alt ağını oluşturabilir veya yeni bir blokzinciri oluşturmak için mevcut bir alt ağı kullanabilir.Alt ağların ve blokzincirlerinin her ikisininde   oluşturulmasında  ücret AVAX’ta ödenir ve yakılır. Bir doğrulayıcı birden çok alt ağı doğrulayabilir, ancak birincil ağı doğrulamak zorunludur.

Yakında piyasaya sürülecek başka bir alt ağ örneği Athereum’dur.Athereum, Ethereum ekosistemindeki Avalanche fikir birliği protokolünden ve uygulamalarından yararlanan, Ethereum’un bir ” spoon ” u veya  ‘’friendly fork’’ udur. Yerel tokeni  olan ATH, ETH sahiplerinin yanı sıra potansiyel olarak AVAX sahiplerine de airdrop yoluyla bırakılacaktır. Bu, diğer blokzincirler için de yapılabilir.

Kurumsal Benimseme

Geleneksel finans piyasası devasa, yalnızca türev piyasası ile şaşırtıcı bir 800 trilyon $ değerindedir ancak sıkı düzenlemeler vardır ve finansal kuruluşların uyumlu kalabilmelerini sağlamaları gerekir. Alt ağların bu kadar önemli olmasının nedeni budur, bir alt ağı kimin doğrulayabileceği konusunda karmaşık kural kümelerinin uygulanmasını sağlarlar. Örneğin, belirli bir ülkede bulunmalarını, bir KYC kontrolünden geçmelerini veya belirli bir lisansa sahip olmalarını gerektirebilir.  Dolayısıyla, bir dizi blokzinciri doğrulamak için doğrulayıcıların ABD’de bulunmasını ve belirli lisanslara sahip olmasını gerektiren, ABD’de menkul kıymet alım satımı ile ilgilenen bir alt ağınız olabilir.

R3’ün Corda’sı ve Hyperledger ve Quorum gibi kurumsal blokzincirlere benzer özel alt ağlar, erişimin kısıtlandığı ve blok zincirlerinin içeriklerinin yalnızca bu katılımcılar tarafından görülebildiği yerlerde de mümkündür. Maksimum getiri oranı 1 yıl boyunca stake ederek elde edilirken minimum getiri oranı 14 gün boyunca stake edilerek elde edilir.

İzin verilen blokzincirler, erişim kısıtlı olduğundan normalde bir token kullanımını gerektirmez ancak AVAX, herhangi bir alt ağın tüm doğrulayıcıları gibi yardımcı programdan yararlanmaya devam eder çünkü herhangi bir alt ağın tüm doğrulayıcıları da birincil ağı doğrulamak ve minimum 2000 AVAX stake etmek zorundadır. Ek olarak, alt ağ oluşturma, yakılan AVAX’ta abonelik ücretleri ve blok zinciri oluşturma ücretlerinin ödenmesini gerektirir.

                                                    (Daireler farklı alt ağları temsil eder ve yeşil kareler bu alt ağlar içindeki blok zincirlerini temsil eder.)

Her doğrulayıcının birincil ağı da doğrulaması gerektiğinden, tüm katılımcıların durumu görebileceği inanılmaz derecede güvenli bir alt ağ oluşturur, böylece alt ağlar arasındaki ekosistemde olduğu kadar harici blok zincirlerine köprüler için de kullanılacaktır. Bu, birincil ağın kullanımını daha da artırır, bu ücretlerde daha fazla AVAX’ın yakılmasına ve toplam arzın azalmasına yol açar.

Sınırlı Tedarik

Bir değer deposunun önemli bir özelliği kıtlıktır. Sınırsız arza sahip olan ve arzlarını bileşik bir oranda sürekli olarak artıran diğer çoğu stake etme platformunun aksine, Avalanche, kıtlık yaratan 720 milyonluk sabit sınırlı arza sahiptir. 360 Milyon token lansmanda basıldı (büyük çoğunluğu 1 ile 10 yıl arasındaki vesting dönemlerinde kilitlendi), diğer 360 milyonu ise stake etme ödülleri için kullanıldı. Bitcoin’de olduğu gibi, sınırlı arza yaklaştıkça ödül oranları zamanla azalacaktır (seyrek yarılanmalardan {halving} çok daha yumuşak bir oranda olsa da).

Bazı insanların AVAX gibi sabit arzlı bir varlığın fully diluted cap’ini değişken arzlı bir varlığın diluted cap’i ile karşılaştırdığını görüyorum. Bu hiçbir anlam ifade etmiyor. Yakılan AVAX token’larını hiç dikkate almadan fully diluted cap’ine tamamen ulaşması 50+ sürecek bir varlık ile değişken, limitsiz arza ve bileşik enflasyona sahip bir varlığı karşılaştırıyorsunuz. Örnek olarak, maksimum arz limiti olmayan bir token’ın mevcut toplam arzı 1 Milyar ise, 50 yıl sonra yıllık% 5 enflasyon oranı ile toplam arzı 11.4 Milyar olacaktır. Yıllık% 10 enflasyon oranıyla toplam arzı 117.3 Milyar olacaktır. O zaman ne kadar olumlu karşılaştırdıklarına bakın. Bitcoin’de olduğu gibi sınırlı bir tedariğe sahip olmanın yanı sıra, işlem ücretleri, alt ağlar ve blokzincirleri oluşturmak için abonelik tarzı ücretler gibi birincil ağdaki ağın her türlü işlem ücretleri için AVAX tokenlerini yakarak daha da ileri gider. Böylece tüm token sahipleri için AVAX kıtlığını arttırır ve yakılan miktar, para basma ödüllerini aştığında deflasyonist basınç yaratır.

Staking

Bitcoin’in ilk günlerinde herkes Bitcoin’i mütevazı bir donanımla kazabilirdi ve arzdaki artış oranı yüksekti. Daha sonra zaman ilerledikçe ödül oranları, arzın artma oranını düşürerek sürekli olarak azaldı. Günümüzde Bitcoin madenciliği yalnızca çok ucuz elektriğe sahip ülkelerde gerçekten uygulanabilir ve madencilik havuzunun bir parçası olarak çalıştırmak için pahalı donanımlar gerektirir. Bitcoin’in hash gücünün çoğunu kontrol eden sadece 5 madencilik  faaliyeti var.

Avalanche, bir doğrulayıcı çalıştırmak için yalnızca 2 CPU çekirdeği, 4 GB Bellek ve 40 GB SSD gibi mütevazı donanım gereksinimlerine ihtiyaç duyduğunuz Proof of Work yerine ağ güvenliği için Proof of Stake modelini kullanır ve Proof of Stake devasa miktarda enerji kullanmaz. Avalanche’ın devrim niteliğindeki fikir birliği mekanizması, benzersiz bir merkeziyetsizlik sunarak, aynı anda fikir birliğine katılan milyonlarca onaylayıcıyla ölçeklenebilir.

Bir doğrulayıcı çalıştırmak ve Avalanche ile stake etmek, stake yaptığınız uzunluğa bağlı olarak % 9,69 ile % 11,54 arasında son derece rekabetçi ödüller sağlar. Maximum getiri oranı 1 yıl boyunca stake ederek elde edilirken minumum getiri oranı 14 gün boyunca stake edilerek elde edilir. Ayrıca cezalandırma da yoktur, bu nedenle, hissenizin bir kısmını veya tamamını kaybetmenize neden olan istemcide bir donanım arızası veya hata konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Bunun yerine Avalanche’la , ödülleri almak için şu anda ihtiyacınız olan tek şey en az % 60 çalışma süresine sahip olmaktır. Bu gereksinimi karşılayamazsanız ana paranızdan kesintiye uğramazsınız ancak ödül almazsınız.

Şu anda bir doğrulayıcı olmak için gereken minimum miktar 2000 AVAX’tır (fiyat arttıkça zamanla azaltılabilir). Alternatif olarak doğrulayıcılar, düğüm işletme maliyetlerine katkı olarak kullanıcıların stakelerini delege etmelerinden küçük bir komisyon alabilirler. Bir düğüm çalıştırırken, delegasyon yapmaya kıyasla ne kadar ödül kazanacağınızı görmek için burada bir hesaplayıcı kullanabilirsiniz.

Herkesi mümkün olduğunda kendi doğrulayıcılarını çalıştırmaya teşvik ediyorum, ancak delege etmek isteyenler için şu anda mümkün olan minimum ücretlerle ve ödülleri en üst düzeye çıkarmak için mümkün olan maksimum bahis süresi (1 yıl) için bir düğüm çalıştırıyorum (gerekirse daha kısa bir süre için delege edebilirsiniz). Düğümümü burada bulabilirsiniz ve doluysa,  çok yakında açılan bazı noktalar olabileceğinden, delegasyonların ne zaman biteceğine dikkat edin.

Stake Etme ile Dolaşımdaki Arz Daha da Azaldı

Avalanche, Proof-of-Work yerine Proof-Of-Stake kullandığından, arzın büyük bir yüzdesi sürekli olarak kilitlenecek, buna ek olarak, genellikle birkaç hafta sonra bağlantınızı kaldırabileceğiniz diğer stake platformlarından farklı olarak, Avalanche ile daha yüksek ödüller almak için onları daha uzun süreler boyunca kilitlemeniz teşvik edilir. Bu nedenle, maksimum ödülleri almak için stake ettikten sonra, tokenlerinizi hareket ettirilemeyecekleri bir yıl boyunca kilitlemeniz gerekecek. Şu anda 1,1 milyar dolardan fazlası kilitlendi ve % 78’lik bir stake oranına sahip. Bu, satılacak mevcut arzı daha da azaltır ve basit arz ve talep ekonomisi, arz düştüğünde ve talep aynı kaldığında fiyatın artacağını belirtir. Artan taleple birlikte arz azalırsa (ekosistem büyümeye devam ettikçe) fiyat daha hızlı artar.

Özet

  • Avalanche, devrim niteliğindeki fikir birliği motoru ile çeşitli varlıkları destekleyen mükemmel bir ödeme platformu oluşturur. Milyonlarca onaylayıcıyı barındırabilirken, saniyenin altında kesinlik ile Visa-Seviyesinde Ölçeklenebilirlik sağlıyor. Avalanche, yüksek oranda özelleştirilebilir, birlikte çalışabilir bir platformlar platformu sunarak diğer projelerin üzerinde blokzincirler inşa etmesini / bağlantı kurmasını ve bu da token için güçlü taleple sonuçlanmasını sağlar.
  • AVAX, Bitcoin’de olduğu gibi, kıtlık yaratan ve diğer stake etme platformları gibi enflasyon yoluyla sürekli düşüşten etkilenmeyen sabit sınırda bir token’dır.
  • Birincil ağdaki tüm blokzincirlerindeki işlem ücretleri, varlıkların yaratılması ve basılması, blokzincirlerin oluşturulması ve alt ağların oluşturulması için ücretlerin tümü, AVAX’ta ödenir ve yakılarak toplam arz azaltılır.
  • Avalanche, DeFi uygulamaları oluşturmak için en iyi yeri sunan Finans’ın İnternetini, aynı zamanda türev piyasasının tek başına 800 trilyon ABD doları değerinde şaşırtıcı bir değere sahip olduğu ve mevzuata uygunluğu ve kurumsal benimsemeyi karşılayabilen ve token için ek talep oluşturan geleneksel finans piyasasını yaratıyor.
  • Stake etme, özellikle ilk yıllarda ; % 9,69 ile % 11,54 arasında çok rekabetçi oranlar sunar, özellikle de AVAX’ın fiyatının yukarıdakilerden dolayı zamanla artması muhtemel olduğunda, onu mükemmel bir uzun vadeli yatırım haline getirir. Doğrulayıcı düğümü çalıştırmak yalnızca AVAX’ta ödüller almanızı sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ekosistemdeki diğer alt ağları da doğrulayabilir ve alt ağlarına özgü tokenlerde ödüller alabilirsiniz.
  • Stake etme, büyük miktarlarda tokenlerin uzun süre kilitlenmesini teşvik eder, dolaşımdaki arzı azaltır ve yukarıda belirtildiği gibi mükemmel kullanım nedeniyle token talebinin artmasıyla birleştirildiğinde, fiyatın önemli ölçüde artması muhtemeldir.

 

 

Not:

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla