Anasayfa » USD Coin Arzında Büyük Patlama

Bu gönderiyi paylaş

Genel

USD Coin Arzında Büyük Patlama

USD COIN (USDC)

USD Coin (USDC), üreticisi Centre tarafından fiyatı 1 ABD Dolarına sabitlenen kripto para birimidir. USDC, ABD merkezli Circle ve Coinbase’in desteklediği açık kaynaklı bir teknoloji projesi olan Centre tarafından geliştirilmiştir. Centre, piyasaya sürdüğü her bir USDC karşılığında 1 ABD Doları’nı sürekli izlenen ve denetlenen özel bir banka hesabında tutmaktadır.

USDC’nin fiyatı 1 ABD Doları/ 8,39 TL ( 24 Mayıs 2021)

Centre’ın açık kaynaklı ve şeffaf stabil kripto para altyapısı, itibari paranın akıllı kontratlar ile etkileşim kurabilmesini sağlar.USD Coin, kripto para alım satım platformları ve USD Coin kullanmak isteyen işletmelerin Müşterini Tanı / Anti-Karapara Aklama prosedürlerine uyumludur. Centre tarafından Ethereum ağında ERC-20 akıllı kontratı olarak üretilen USD Coin (USDC) Ethereum blok zincirini kullanmaktadır. Ethereum akıllı kontratlarını destekleyen cüzdanlar arasında transfer edilir. Ethereum ağına bağlanabilen ve ERC20 akıllı kontratları destekleyen cüzdanlarda USD Coin saklanabilir. Masaüstü, mobil, donanım veya çevrimiçi cüzdanlarda saklanabilir. Tercihe göre bir kağıt cüzdan oluşturarak Ethereum (ETH) saklanılır.

Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) arasındaki farklılıklar;

  • USDT 2014 yılında piyasaya çıkarken USDC 2018 yılında piyasaya çıkmıştır.
  • Bu kripto para birimlerini üreten Tether Inc. Ve Centre (Konsorsiyum)’dir.
  • USDT de kullanılan blokzinciri, OMNI, Ethereum (ERC20), TRON (TRC20), EOS, Liquid, Algorand, BSC iken USDC de kullanılan blokzincir, Ethereum (ERC20), Algorand, Stellar, BSC ‘dir.
  • USDC, ABD tarafından regüle edilip denetime tabii iken USDT bu özellikleri barındırmamaktadır.

24 Mayıs 2021 tarihinde 6 Milyar dolarlık USDC basıldı !!!!

Son günlerde USDT’de yaşanılan dalgalanmalarla Tether yatırımcılarını USD Coin’e yönlendirmiştir. Tether’in yayınladığı raporlar ile tekrar yatırımcılarını kendine çekip çekemeyeceği merak konusudur.

Tether ve USD Coin arasında gerçekleşen yatırımcı transferi USDC’ye  3 Tether düşmesiyle gerçekleşti. Grafik için tıklayınız.

 

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla