Anasayfa » BIMAS Hisse Analizi – Hedef Fiyat (Oyak Yatırım – AK Yatırım)

Bu gönderiyi paylaş

Borsa

BIMAS Hisse Analizi – Hedef Fiyat (Oyak Yatırım – AK Yatırım)

Oyak yatırım – Hisseyi neden beğeniyoruz?

Makro ekonomik zorluklar, yüksek enflasyon ve ucuza yönelim, indirimli perakendenin duayeni olan BİM’in iş modeli açısından avantajdır. Türkiye’deki operasyonlarına 1995’te 21 mağazayla başlayan şirketin Haziran 2022 sonu mağaza sayısı 10.159 (181 File dahil) ve yurtdışındaki (Fas ve Mısır) mağaza sayısı 906’dır. BİM’in 1995’ten bu yana ülkemizdeki zorlu dönemlerdeki deneyimi de tüketiciye yakınlık ve uzmanlaşma anlamında önemlidir.

Kovid-19 dönemi, ciro büyümesi için yüksek bir baz oluşturmasına rağmen tüketicilere yakın olmanın ve arzı kesintisiz sağlamanın sonuçlarını kanıtlamıştır. Enflasyon, artan asgari ücret oranının bütçelere göreceli desteği, okula dönüş dönemi ve enflasyona bağlı giderlerin daha iyi kontrol edildiği mağazalar dikkate alındığında, BIST100’ün yıllık %24 gerisindeki performansıyla BİM’in güvenli, cazip bir liman olduğu görüşündeyiz.

Değerleme: 2022 ve 2023 hedef PD/FAVÖK çarpanlarımız, BIM’in son iki yıllık ortalama 8,3x çeyreklik EV/EBITDA’sına kıyasla sırasıyla %23 ve %47 iskontoludur.

Hedef Fiyat: 181 TL – %51 Artış potansiyeli

Ak Yatırım – Yatırım teması:

BIMAS’a ilişkin olumlu görüşümüzün nedenlerini:

1) hane halkı tüketim eğilimindeki değişim nedeniyle tüketimin dayanıklı tüketim mallarından hızlı tüketim mallarına kayması ve düşen alım gücü nedeniyle indirimli mağazaların bundan daha fazla yararlanmasının Bim’in trafik verilerini olumlu etkilemeye devam edeceği öngörümüz,

2) tarihsel yüksek marjlar nedeniyle güçlü baz etkisine rağmen enflasyonun geçmiş dönem ortalamalarının üzerinde seyrettiği ortamda brüt kar marjı üzerinde baskının sınırlı kalacağı, ayrıca büyümenin yarattığı operasyonel kaldıraç etkisinin, personel, enerji ve lojistik giderlerindeki artışı büyük ölçüde telafi edeceği dolayısıyla FAVÖK marjındaki etkinin daha da sınırlı olacağı görüşümüz,

3) mevduat getirilerinin enflasyonun altında kaldığı ortamda enflasyona karşı sağladığı korunmanın yatırımcılar tarafından göz ardı edilemeyeceğini düşünmemiz,

4) mevcut ekonomik konjonktürde mağaza ulaşılabilirliğinin artması ve kira artış oranlarının manşet enflasyonun altında kalması nedenleriyle yüksek mağaza açılış hızının devam etmesi (+11%) beklentimiz,

5) hisse fiyatının güçlü operasyonel sonuçları yansıtmadığını gösteren değerlememiz olarak sıralayabiliriz.

Hisse performansını etkileyebilecek faktörler:

Güçlü finansal sonuçlar açıklanması ve Türkiye’ye ilişkin risk algısının düzelmesi en önemli olumlu katalizörler olarak görünüyor.

Değerleme: BIMAS, 6.1x 2023T F/K ve 4,1x 2023T FD/FAVÖK ile (UFRS16 öncesi) 3 yıllık tarihsel ortalamalarına %45 iskonto ile işlem görmektedir.

Hedef Fiyat: 155 TL – %37 Artış potansiyeli

 

 

*Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan ve hiçbir şekilde yönlendirici nitelikte olmayan içerik, yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla