Anasayfa » SP500 nasıl ayakta kaldı? Hedef aralık 4200/5000 bölgesi (Edward Yardeni)

Bu gönderiyi paylaş

Borsa / Ekonomi

SP500 nasıl ayakta kaldı? Hedef aralık 4200/5000 bölgesi (Edward Yardeni)

SP500 her şeye rağmen ayakta kaldı. Borsa,

  • Şahin bir Fed,
  • Artan bono getirileri
  • 1970’ler tarzı bir ücret-fiyat sarmalı,
  • Depresif tüketici
  • Düşük işletme güveni ve
  • Rus-Ukrayna savaşı

karşısında makul derecede ayakta kaldı. Ama nasıl? Aşağıdakileri durumları göz önünde bulundurun:

(1) S&P 500’ün ileriye dönük F/K oranı yükselen enflasyon ve sıkılaşan kredi kanalı tarafından aşağıya yönelik baskılanmaktadır. Ancak firmalar tarafından güçlü geri alımlar, temettüler ve birleşme /devralma faaliyetleri borsayı yerinde tutmaya yetiyor.

(2) Şiddetli jeopolitik kriz, küresel hisse senedi portföy yöneticilerini ABD’nin kargaşadan uzak güvenli bir liman olduğuna ikna ediyor olabilir.

(3) Daha önce de gözlemlediğimiz gibi, S&P gelir artışı 2Ç-2021 döneminde yavaşladı, ancak şu an yükselen fiyatlardan bir destek alıyor. Aynı şey kazançlar için de söylenebilir, çünkü kar marjları oldukça iyi görünüyor. ÜFE verilerinde, şirketlerin müşterileri tarafından herhangi bir direnç ile karşılaşmadan maliyetlerini yansıtabildiklerine dair kanıtlar elde ediyoruz. (Amazon’un, nakliye hizmetlerini kullanan çevrimiçi satıcılara % 5’lik bir yakıt ve enflasyon ücreti uygulayacağı bildiriliyor.)

(4) Yatırımcı duyarlılığı zayıf bölgede kalmaya devam ediyor. Boğa-Ayı Oranı 1.00 civarında seyrediyor. Tarihsel verilere bakıldığında bu bölge iyi bir alım fırsatına işaret ediyor. (2002, 2008, 2015 ve 2020) Bununla birlikte, Fed para politikasını sıkılaştırırken ve enflasyonda zirvenin görülüp görülmediği tartışılırken bir süre daha zayıf yatırımcı sentimenti devam edebilir.

S&P 500 için bu yılki tahmini aralığımız 4200-5000 bölgesidir. Aralık tahmini geniş verildi çünkü değerleme hakkındaki belirsizlikler yüksek. Şu anda gelecek yıla kadar% 30’luk bir yükseliş bölgesi olabileceğini tahmin ediyoruz.Olası bir durgunlukta da kazançların artmaya devam etmesini bekliyoruz.

Grafik: Bull / Bear Rasyosu

 

*Söz konusu yazı Edward Yardeni’nin kişisel blogundan çeviri yapılarak paraanaliz için derlenmiştir.

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla