Anasayfa » ANALİZ: SP500 ve Dolar endeksi bu hafta açıklanacak olan verileri bekliyor

Bu gönderiyi paylaş

Borsa / Dünya Ekonomisi

ANALİZ: SP500 ve Dolar endeksi bu hafta açıklanacak olan verileri bekliyor

Geçtiğimiz hafta FED, faizleri 25 baz puan artırdı. ABD Doları, FED’in faiz kararı ile birlikte temkinli bir şekilde düşüş gösterdi.

FED, sıkılaştırma sürecinde duraklama sinyali verdi. Başkan Jerome Powell, basın toplantısında, komite görünümünün şu anda faiz indirimlerini desteklemediğini vurgulamaya çalıştı. Ancak piyasalar buna ikna olmuyor. Piyasalar, Temmuz ayına kadar faiz indirimi olasılığını yaklaşık% 50 ihtimal şeklinde fiyatlıyor.

Cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisi, beklenen 185 bine oranla 253 bin yeni istihdam şeklinde gerçekleşti. Güçlü istihdam raporu, piyasalar tarafından erken faiz indirimi için bir sebep olarak görülüyor.

Politika yapıcılar kısa vadeli gevşeme beklentilerini olasılık dışı görmeye devam ederlerse, ABD doları buradan bir tepki hareketi gerçekleştirebilir.

Piyasalar bir sonraki ABD enflasyon raporunu yakından dikkat edecek. Şu ana kadar açıklanan enflasyon verileri, enflasyonun düşmesi açısından olumlu olarak görülüyor.

Yapışkan fiyat baskılarına ait daha fazla işaret, riskten kaçınma güdüsünü artırarak dolara yönelik bir talebi artırabilir.

Bunun için izlenecek veriler:

10 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak: ABD Çekirdek enflasyon verisi ve Enflasyon verisi

11 Mayıs Perşembe günü açıklanacak: ABD Üretici Fiyatları endeksi

12 Mayıs Cuma günü açıklanacak: Michigan Tüketici Güveni endeksi

 

Grafik: Dolar endeksi teknik analizi

Dolar endeksi güçlü bir destekte yer alıyor. Fiyattan bağımsız olarak momentum, kademeli şekilde yükseliyor. Enflasyon raporunda olumsuz bir husus görülmesi halinde dolar endeksi buradan yukarı yönlü bir tepki hareketi gerçekleştirebilir.

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla