Anasayfa » Reuters Anketi: Oynaklık en az 6 ay daha devam edecek

Bu gönderiyi paylaş

Çevirilerden Seçmeler / Dünya Ekonomisi

Reuters Anketi: Oynaklık en az 6 ay daha devam edecek

Reuters’in anketine göre, merkez bankalarının faiz oranlarını yükseltmeye devam etmesiyle birlikte küresel tahvil piyasalarındaki kargaşa, 6 -12 ay daha devam edecek.

Reuters’ın 19-21 Ekim’de yaptığı ankete göre, 21 tahvil stratejistinden 14’ü, mevcut oynaklığın en az 6-12 ay daha devam edeceğini; kalan 7 kişi ise mevcut oynaklığın 6 aydan daha az süreceğini ifade etti.

Rabobank’ın makro strateji başkanı Elwin de Groot şu ifadeleri kullanıyor:
“Muhtemelen tahvil piyasalarında en az bir yıl daha sürecek bir oynaklık içindeyiz. Volatilite yakın zamanda ortadan kalkmayacak. Merkez bankaları, faiz artırımında sona yaklaşsa bile piyasalardaki oynaklığı yüksek tutan başka belirsizlik kaynakları olabilir.”

ICE Bofa ABD Tahvil Piyasası Opsiyon Volatilite Tahmini Endeksi “Move”, Mart 2020’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Aynı zamanda bu seviye 2009 yılından bu yana görülen en yüksek seviyedir.

Grafik: 2009-2022 Yılları arasında Move endeksi

ABD 10 yıllık Hazine getirisinin Cuma günü 14 yılın en yüksek seviyesi olan %4,27’den yılsonuna kadar %3,89’a düşmesi bekleniyordu. Daha sonra önümüzdeki altı ve 12 ay içinde sırasıyla% 3.85 ve% 3.58’e düşmesi bekleniyordu. Ancak bu medyan tahminler Eylül ayındaki anketten daha yüksektir. Bu da faizlerin hala yukarı yönlü risklerle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. Bu durum, büyük ölçüde Fed’in amansız çabasına bağlıdır.

Grafik: 1995-2022 Yılları arasında ABD 6 aylık Hazine Bonosu Fiyat Grafiği

Fed, Avrupa Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası gibi en yakın akranları arasındaki şahinlik farkına rağmen, Alman tahvilleri de ABD Hazine tahvilleri ile birlikte yükseldi.

Alman tahvilleri, Cuma günü %2,49 ile 11 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Avrupa Merkez Bankası’nın bu hafta yine 75 baz puanlık bir artış yapması bekleniyor.

Ankete göre, Alman tahvillerinin, bir yıl içinde% 2.10’a düşmesi bekleniyor.

İngiltere tahvillerinin ise, bir yıl içinde% 3.80’e düşmesi bekleniyor.

 

 

*Söz konusu içerik, Hari Kishan tarafından hazırlanmıştır. İçerik, ParaAnaliz için çeviri yapılarak derlenmiştir.

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla