Anasayfa » Bloomberg: Kısmi ralli piyasası ve “piyasa ile kavga etmeme” stratejisi

Bu gönderiyi paylaş

Borsa / Dünya Ekonomisi

Bloomberg: Kısmi ralli piyasası ve “piyasa ile kavga etmeme” stratejisi

Wall Street, FED’in faiz oranlarını yüksek tutma kararlığını göz ardı ederek yükselişini sürdürüyor.

“FED ile savaşmak” stratejisi aylardır kazanan bir strateji olmaya devam ediyor. S&P 500 endeksi, 2022/09’dan bu yana yaklaşık %15 değer kazanarak boğa piyasasının başlangıcı olarak tanımlanan %20 yükseliş eşiğine dayandı.

Bu dönemde, merkez bankası faiz oranlarını üç defa yükseltti. FED yetkilileri, faizin daha da artabileceği konusunda sinyal vererek, faiz oranlarının yüksek kalacağı konusunda da kararlı görünüyor. Ancak borsa bu gelişmeleri dikkate almıyor.

Wall street, sert resesyon yaşanmayacağı, yumuşak bir iniş yaşanacağı yönünde pozisyon alıyor.

Kısmi ralli beklentileri

1948’den bu yana resesyon yaşanmadığı halde ayı piyasası olan yalnızca 3 dönem oldu. Her seferinde bu ayı piyasalarından yaklaşık 5 ay sonra yeni bir boğa piyasası başladı. Bu sefer benzer şey yaşanır mı?

CFRA’nın baş yatırım stratejisti Sam Stovall, ekonomide sığ bir durgunluk yaşanabileceğini düşünmesine rağmen, hisse senedi piyasasına karşı iyimser. Stovall, S&P 500 endeksi için 12 aylık vadede 4.575 hedefini öngörüyor (Cuma günkü kapanışa göre %11 getiri potansiyeli).

Stovall “Yeni bir boğa evresinde olduğumuza inanıyorum” ifadelerini kullanıyor.

Yatırımcılar, hisse senedi piyasası için resesyonun önemli olduğunu düşünseler de asıl olarak resesyonun uzunluğunu dikkate alıyor. Bloomberg Intelligence’ın baş hisse senedi stratejisti Gina Martin Adams‘a göre, geçmişte kısa durgunluklar daha hızlı toparlanmalara yol açtı.

Bloomberg anketine katılan tahminciler, ekonominin bu yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde daralacağını ve yıl sonunda toparlanacağını tahmin ediyor.

“Trend is your friend?”

Şimdilik kararlı ayılar bile yavaş yavaş daha iyimser hale geliyor. Leuthold Group’un baş yatırım yetkilisi Doug Ramsey, ABD’nin bu yıl içinde bir resesyona girebileceğini düşünmesine rağmen, şimdilik son rallinin sürmesini bekliyor.

Uzun vadeli iyimserler, kısa süreli durgunluğun ötesine bakıyor. Onlara göre resesyon ihtimali, giderek azalıyor. Bu sırada enflasyon da azalıyor. Yani, Fed’in yapmak istediği şey gerçekleşiyor.

50 Park Investments’tan Adam Sarhan, “Enflasyon düşüyor ve ciddi bir durgunluk tehdidimiz yok” diyor.

Sarhan “Bana kalırsa, tüm niyet ve amaçlar için ayı piyasası sona erdi.” ifadelerini kullanıyor.

 

*Söz konusu yazı, Bloomberg haber kaynağından çeviri yapılarak ParaAnaliz için derlenmiştir.

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla