Anasayfa » ABD’de büyük istifa dalgasından sonra büyük göç dalgası mı? (Greek Reporter)

Bu gönderiyi paylaş

Dünya Ekonomisi

ABD’de büyük istifa dalgasından sonra büyük göç dalgası mı? (Greek Reporter)

Bloomberg’deki bir rapora göre birçok Amerikalı, artan yaşam maliyeti, şişirilmiş ev fiyatları ve güçlenen doların etkisiyle başta Yunanistan olmak üzere Avrupa’ya taşınmak istiyor.

Sotheby’s International Realty isimli gayrimenkul firmasına göre, Yunanistan’a taşınmak isteyen Amerikalılardan gelen talepler Nisan-Haziran döneminde bir yıl öncesine göre yüzde 40 oranında arttı. Alice Kantor tarafından Çarşamba günü yayınlanan raporda, Amerikalılar için favori ülkelerin İtalya, Portekiz, İspanya, Yunanistan ve Fransa olduğu belirtiliyor.

Uzaktan çalışmanın yükselişi Yunanistan ve Avrupa’yı Amerikalılar için cazip hale getirdi

Eskiden Amerikalı emekliler ve zenginler geleneksel olarak Avrupa’daki gayrimenkulün başlıca alıcıları olmuştu. Ancak günümüzde uzaktan çalışmanın yükselişi, Amerika’ya göre nispeten ucuz konutlar, Avrupa’yı daha geniş bir kitle için cazip hale getirdi.

Yunanistan pandemi sonrası kendisini “dijital göçebeler” için mükemmel bir ülke olarak tanıtıyor. Ilıman bir iklim, yüksek bir yaşam standardı, ağız sulandıran yiyecekler, uygun fiyatlı ve rahat bir tutumla kutsanmış olan Yunanistan, dijital göçebeler için en iyi yer olmayı umuyor.

Mart 2021’de Başbakan Kyriakos Mitsotakis, uzaktan çalışabilenler için çekiciliğini güçlendirmek için 5G ağlarına yapılan yatırımlar da dahil olmak üzere “Yunanistan 2.0″ adlı milyarlarca avroluk bir planın ana hatlarını çizdi.

Amerika’daki pahalı konutlar Avrupa’ya taşınmayı teşvik ediyor

ABD merkezli gurbetçi danışmanlığı ECA International‘ın başkan yardımcısı Michael WitkowskiBloomberg’e verdiği demeçte, “Artan yaşam maliyeti, herhangi bir büyük ABD şehrinde yaşamayı Avrupa şehirlerinden daha pahalı hale getirdi” dedi.

Bloomberg’e göre, “Pahalı ev fiyatlarının yanı sıra güçlü bir ABD doları ve siyasi gerilimler, Avrupa’nın artan cazibesine katkıda bulunan faktörlerdir.”

Bloomberg raporuna göre, Yunanistan’ın yanı sıra, İber Yarımadası da popüler bir destinasyon haline geldi. Hükümet verilerine göre, Portekiz’de ikamet eden Amerikalıların sayısı 2021’de bir önceki yıla göre yüzde 45 arttı.

 

Greek Reporter

 

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla