Anasayfa » Wall Street’te büyük işten çıkarma korkusu (NY Post)

Bu gönderiyi paylaş

Dünya Ekonomisi

Wall Street’te büyük işten çıkarma korkusu (NY Post)

The Post’ta yer alan habere göre, yükselen faiz oranları ve durgunluk korkuları firmaların kurumsal anlaşmalar, birleşmeler gibi motivasyonlarını azaltıyor. İşe alımların dondurulması ve işten çıkarmaların daha öncelikli hale gelmesine neden oluyor.

Geçen hafta JPMorgan ve Morgan Stanley de dahil olmak üzere önde gelen bankaların yöneticileriyle düzenlenen bir öğle yemeğinde, işten çıkarmaların sektörün en az %10’unu etkileyeceği konuşuldu.

Geçen ay, JPMorgan ipotek bölümündeki yüzlerce bankacıyı “döngüsel değişiklikler” nedeniyle işten çıkarmıştı. The Post’a konuşan bir yönetici “Süreç ilk başta daha küçük işten çıkarmalarla başlayacak” ifadelerini kullandı.

Kar Düşüşleri ve Spekülatif İş Hacmi

Geçen yıl, Goldman Sachs, JPMorgan ve Morgan Stanley dahil olmak üzere büyük bankalar, kısmen “açık çek” olarak adlandırılan şirketlere (Belirli bir iş planı veya amacı olmayan gelişme aşamasındaki şirket) büyük kaynak sağlamışlardı. Bu da, geçen yıl benzeri görülmemiş bir anlaşma hacmine yol açtı. The Post’a konuşan ilgili kaynaklar, bu anlaşmaların geçen yıldan beri kuruduğunu ve geniş işten çıkarmalara zemin hazırladığını söyledi.

Geçen hafta, JPMorgan ve Morgan Stanley, şaşırtıcı derecede kar düşüşleri bildirdiler. JPMorgan, son çeyrekte yatırım bankacılığı ücretlerinin %54 düştüğünü açıklarken, Morgan Stanley, öz sermaye aracılık ücretlerinin %86 düştüğünü söyledi.

Söz konusu kar düşüşlerine rağmen bankalar, departmanlarının bütçelerini yıl ortasında küçültmek istemiyorlar. Bunun nedeni itibarlarını sürdürmek isteyişleri ve bazılarının hala ekonominin bu sonbaharda bir toparlanma gösterebileceğine dair umutlarını sürdürmeleri.

Konuyla ilgili konuşan kaynak, “İşten çıkarmaların olacağı en kötü saklanan sır. Birçok insan için yeni ve acı verici olacak.” ifadelerini kullandı.

 

 

*Söz konusu içerik Lydia Moynihan tarafından NewYork Post için kaleme alınmıştır. İçerik paraanaliz için çeviri yapılarak derlenmiştir.

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla