Anasayfa » Rusya ve Çin dünya düzenini değiştirmek istiyor

Bu gönderiyi paylaş

Dünya Ekonomisi

Rusya ve Çin dünya düzenini değiştirmek istiyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Rusya ve Çin’in mevcut dünya düzenini değiştirmek için uğraştıklarını söyledi. Milley ayrıca bu iki ülke nedeniyle büyük uluslararası çatışmalarda bir artış olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

ABD Genelkurmay Başkanı Milley, Çin ve Rusya’nın büyüyen gücü karşısında çatışma potansiyelinin arttığı uyarısında bulundu. ABD, İngiltere ve Avustralya hipersonik füze geliştirmede iş birliği açıklaması yaptı.

Dünya istikrarsız bir hale geldi

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki Silahlı Kuvvetler Komitesi’nde konuşan ABD Genelkurmay Başkanı Milley, “Şu anda her ikisi de önemli askeri yeteneklere sahip olan ve mevcut dünya düzeninin kurallarını temelden değiştirmeyi amaçlayan iki dünya gücüyle, Çin ve Rusya ile uğraşıyoruz” diye konuştu.

Dünyanın giderek daha istikrarsız bir hale geldiğini ifade eden Milley, “Büyük güçler arasında ciddi uluslararası çatışmaların potansiyeli azalmak yerine artıyor” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali konusunda görüşlerini ifade eden Milley, bu savaşı 42 yıllık askeri kariyeri boyunca “barış ve güvenliğe yönelik Avrupa’da, belki de tüm dünyada en büyük tehdit” olarak nitelendirdi.

Milley bu işgalin küresel barış ve istikrarı baltaladığını söyledi.

 

DW

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla