Anasayfa » Almanya’da geri adım: Zorunlu izolasyon kalkmıyor

Bu gönderiyi paylaş

Genel

Almanya’da geri adım: Zorunlu izolasyon kalkmıyor

Almanya’da Covid-19’a yakalanan kişilerin izolasyona girmesine yönelik zorunluluğun kaldırılmasına yönelik kararda geri adım atıldı.

Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Korona bulaşan kişilere yönelik izolasyon uygulamasının sonlandırılmasına ve gönüllülük esasına dayandırılmasına ilişkin karar yanlış olacaktı, yürürlüğe girmeyecek. Ben burada bir hata yaptım” ifadesini kullandı.

İzolasyonun kaldırılması kararının yerel sağlık makamlarının üzerindeki yükü rahatlatabilecek bir adım olabileceğini ancak topluma “yanlış ve zararlı” bir mesaj vereceğini belirten Sosyal Demokrat Partili (SPD) bakan, “Korona bir grip değil. Bu yüzden enfeksiyon sonrası izolasyonun sürmesi gerekiyor. Sağlık makamlarının kontrolünde ve tanziminde” diye ekledi.

Almanya’da vaka sayıları hâlen yüksek ancak vakaların büyük bölümünün hafif geçirildiği bildiriliyor. Bu nedenle hastanelerde şu an herhangi bir kapasite sorunu yaşanmıyor. Ancak yüksek vaka sayıları nedeniyle hastaneler dâhil birçok iş yerinde ciddi personel eksiklikleri yaşanıyor.

 

DW

 

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla