Anasayfa » Kremlin: Rusya, Avrupa’ya sattığı petrolü Asya ile değiştirmek istiyor

Bu gönderiyi paylaş

Dünya Ekonomisi

Kremlin: Rusya, Avrupa’ya sattığı petrolü Asya ile değiştirmek istiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü, “Avrupa pazarı kıymetli olmasına rağmen, Güneydoğu Asya’da, Doğu’da da bir pazar” var ifadelerini kullandı. Interfax ajansının haberine göre, Rusya, Avrupa’ya sattığı petrolü Asya ile değiştirmek istiyor.

Dünya pazarı, Avrupa pazarından daha çeşitlidir

Sözcü Peskov, Şansölye Olaf Scholz‘un (SPD) “Almanya’nın Rus enerji ithalatına olan bağımlılığını ortadan kaldırmak için oldukça hızlı çalışacağız” açıklamasına tepki gösterdi.

Federal Ekonomi Bakanı Robert Habeck‘in (Yeşiller) verdiği bilgiye göre, Almanya’nın yaza kadar Rus petrol ithalatını yarıya indirmesi bekleniyor.

Sözcü Peskov, Rusya’nın Avrupa ülkelerine doğal gaz arzının gelecekte ruble olarak ödenmesi gerektiği konusunda ısrar ettiğini de açıkça belirtti. Reddedilmesi durumunda, Rusya’nın Avrupa’ya “boşuna” gaz tedarik etmeyeceği açıktır.

Putin geçen hafta “düşmanca devletlere” gaz teslimatlarının sadece ruble ile yapılacağını duyurmuştu. Bu, baskı altında olan Rus para birimini destekleyecektir. Çünkü ithalatçı ülkeler ruble tedarik etmek zorunda kalacaklar.

Almanya şu ana kadar gaz arzını avro olarak ödemişti.

Rusya ise, Ukrayna’nın işgal girişimine ve Batı yaptırımlarına rağmen, Avrupa’ya gaz tedarikini hız kesmeden sürdürüyor.

 

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla