Anasayfa » Beyaz Saray Rusya’yı 2014’ten daha ağır yaptırımlarla tehdit etti

Bu gönderiyi paylaş

Genel

Beyaz Saray Rusya’yı 2014’ten daha ağır yaptırımlarla tehdit etti

Beyaz Saray, Ukrayna’daki durumun kötüleşmesi durumunda ABD’nin Rusya için uygulamaya koymayı planladığı mali kısıtlamaların 2014’ten daha zor olacağını söyledi.

ABD’li üst düzey bir yönetici yapmış olduğu açıklamada,
“2014’te şu anda düşündüklerimizden çok daha az şiddetli yaptırımlar getirdiğimizde, Rusya’daki yabancı sermaye rekor düzeyde çıkış yapmıştı. Rus rublesinde %50’ye varan değer kaybı, Rus Merkez Bankası rezervlerinin %25’inin rubleyi savunmak için kullanılmasına yol açmıştı.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak, 24 Ocak Pazartesi günü Rus Merkez Bankasının, rublede görülen değer kaybını ve oynaklığı gidermek için Moskova saati ile 15.00’te dövize müdahalede bulunduğunu hatırlatmakta fayda var. Rus Rublesi yılbaşından bu yana yaklaşık %6 değer kaybı yaşadı.

Yetkili, para birimine müdahale dışında söz konusu olası yaptırımlar arasında, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in orta vadedeki stratejisini ilgilendirecek yeni bir ihracat denetiminin de yer aldığını ekledi. Beyaz Saray, “İhracat kontrolleri, Rusya’nın ihtiyaç duyduğu ve basitçe bulamayacağı şeylerden Rusya’yı mahrum bırakacak” dedi. Yetkili, “Rusya’yı savunma, lazer, sensör, nakliye, yapay zeka, robotik gibi alanlarda kendi yüksek teknoloji emelleri için kritik öneme sahip ürünlerden mahrum etmekten bahsediyoruz” dedi.

Aynı zamanda, bir yanıt olması durumunda tedbirlerin güçlendirilebileceğini söyledi. Beyaz Saray, “Rusya gaz kaynaklarını silah olarak kullanmaya karar verirse, bu küresel ekonomi için ciddi sonuçlara yol açacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: https://ria.ru/20220125/sanktsii-1769472728.html

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla