Anasayfa » Twitter’a yeni alternatif Gettr

Bu gönderiyi paylaş

Genel

Twitter’a yeni alternatif Gettr

Trump’ın eski danışmanı Jason Miller, Temmuz ayında Gettr isminde Twitter’a alternatif olacak bir sosyal medya platformu kurdu.

Gettr, 2014 yılında Çin’den kaçan ve Trump’ın eski danışmanı Steve Bannon ile yakın olan Guo Wengui’nin ailesi tarafından kontrol edilen yatırım fonundan yatırım aldı. Miller’e göre, başka isimsiz destekçiler de mevcut ve Eylül ayı itibariyle platforma yapılan yatırım miktarı yaklaşık 75 milyon dolar civarındadır.

Şirket cuma günü itibariyle ABD’de 2,2 milyon, Brezilya’da ise 500 bin kullanıcısı olduğunu; İngiltere, Almanya ve Fransa’da ise gittikçe yaygınlaştığını açıkladı. Özellikle podcastleri ile ünlü Joe Rogan’ın Gettr’e katılmasının ardından platforma 1 milyondan fazla yeni kullanıcının kaydolduğu görüldü.  Twitter’ın ABD’de yaklaşık 78 milyon günlük aktif kullanıcısı ve dünya çapında ise 206 milyon günlük aktif kullanıcısı bulunmaktadır.

Miller, The Post’a verdiği demeçte abonelik rakamları için, “Bu rakamlar, sosyal medya kullanıcılarının Silikon Vadisi yöneticilerinin giderek daha ağırlaşan sansürlerine uyanmaya başladıklarının ve alternatiflere aç olduklarının kanıtı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: https://nypost.com/2022/01/07/joe-rogan-helps-gettr-amass-a-million-new-users/

https://www.epochtimes.de/politik/ausland/mit-meinungsfreiheit-gegen-twitter-gettr-plattform-mit-neuem-zulaufrekord-a3679512.html

 

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla