Anasayfa » DeFi Sözlük 1

Bu gönderiyi paylaş

DeFi Sözlük / Genel

DeFi Sözlük 1

NFT (Non Fungible Token)  : NFT, dijital bir varlığın benzersiz olduğunu ve bu nedenle birbirinin yerine geçemeyeceğini onaylayan, blok zinciri adı verilen bir dijital defterde depolanan veri birimidir. NFT’ler fotoğraflar, videolar, ses ve diğer dijital dosya türleri gibi öğeleri temsil etmek için kullanılabilir. Ancak, orijinal dosyanın herhangi bir kopyasına erişim, NFT’nin alıcısı ile sınırlı değildir. Bu dijital öğelerin kopyaları herkesin edinmesi için mevcutken, NFT’ler, sahibine telif hakkından ayrı bir sahiplik kanıtı sağlamak için blok zincirlerinde izlenir.

Kaynak

INFT: INFT’ler  NFT’lere yapay zeka (AI) entegre edilmiş halleridir. iNFTler, ethereum ve token tabanlı yapısıyla, ERC 721 veya ERC-1155 Non-Fungible Token (NFT) protokolleri kapsamında faaliyet gösteriyor. Kendisini NFT’nin gelişmiş bir versiyonu olarak tanımlamak mümkün.

Kaynak  

Proof of Work (PoW – İş Kanıtı): Bitcoin ağında kullanılan Proof of Work protokolü, işlemci gücünün çoğunu elinde tutan madencilerin ağda daha fazla söz hakkına sahip olduğu ve dolayısıyla daha fazla getiri elde ettiği bir sistemdir.

Kaynak

Proof of Stake (PoS – Hisse Kanıtı) : Hesaplama gücüne dayanan bir sistem yerine dijital varlık sahipliğini dikkate alan bir protokoldür. PoS protokolü, Bitcoin madenciliği için gerekli olan yüksek enerji tüketimi ve bazı diğer sorunları ortadan kaldırmaya odaklanmıştır. PoS protokolünü kullanan ilk kriptopara birimi Peercoin’dir. PoS’ta bir sonraki bloğun üretimi birkaç kombinasyonu aynı anda yerine getiren operatörler tarafından gerçekleştirilebilir. . Bitcoin madenciliği, yüksek enerji tüketimine ihtiyaç duymaktadır ancak Hisse Kanıtı protokolü ağ gücünü işlemci gücüne bakarak dağıtmaz.

Kaynak

 

 

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla