Anasayfa » ANALİZ: Kriz var ancak şirketler çok fazla personel arıyor

Bu gönderiyi paylaş

Çevirilerden Seçmeler / Dünya Ekonomisi

ANALİZ: Kriz var ancak şirketler çok fazla personel arıyor

Daha önce hiç böyle bir şey yaşanmamıştı. Kriz var ancak şirketler çılgınlar gibi satış personeli arıyor. Alman şirketleri, üçüncü çeyrekte, geçen yılın aynı dönemine göre satış yöneticileri için yüzde 25 daha fazla maliyeti göze aldı. Indeed isimli iş arama platformuna göre, birçok sektörde, iş ilanı sayısı çok yüksek seviyede.

Üstünlük çalışanlar lehine

Yeni demografik değişimin, önümüzdeki yıllarda yeni yetenekler için şirketler arasındaki rekabeti daha da yoğunlaştıracağı tahmin ediliyor.

Konunun öne çıkan nedenlerinin, vasıflı personel bulmaktaki zorluk, pandemi sonrası doğan yeni ihtiyaçlar ve ücret konusunda sektördeki rekabet olduğu düşünülüyor.

Indeed’den Annina Hering, “Güç dengesi çalışanlar lehine değişti” diyor. Nitelikli işçi bulmak zor ve kişiler yetenekleriyle beraber göç etmeye her zamankinden daha fazla istekliler.

Artan enflasyon karşısında, sendikalar ve çalışanlar, daha yüksek maaş talep ediyor.

Şirketler üzerindeki baskı artıyor

Bundan önceki 14 yıl boyunca, işverenler ücretleri enflasyondan daha fazla artırdı. Bu yıl, enflasyon oranı muhtemelen yüzde 3,5’in üzerinde olacağı için, işverenlerin cömert davranması gerekiyor.

Öte yandan, yüksek enerji maliyetleri göz önüne alındığında, şirketler mümkün olan her yerden tasarruf etmek zorundadır.

Birçok girişimci, bu sonbahar ve kış gerçekleşecek toplu pazarlık sonuçlarını bekliyor.

Grafik: En çok ücret artışının yaşandığı sektörler

Grafiğe göre, en çok ücret artışının yaşandığı sektörlerin başında, %24 ile bilişim sektörü geliyor. Bilişim sektörünü, %12.9 ile satın alma sektörü, %10 ile genel yönetim, %8.7 ile dağıtım, %8 üretim, %6.8 AR-GE ve %6.5 ile proje yönetimi izliyor.

Kienbaum’un maaş gelişim tahminine göre, maaşlar önümüzdeki yıl ortalama yüzde 4,9 artacak.

Maaşlar dışında özellikle genç çalışanlar için, esnek çalışma saatleri ve iş yerindeki refah da oldukça önemli bir kriter.

WTW’de tazminat uzmanı olan Florian Frank, çalışanların, işverenin imajına baktığını, gençler arasında anlamlı işler yapma arzusunun gittikçe belirgin hale geldiğini söylüyor.

 

*Söz konusu içerik Finanzen100’de yayımlanmış olup çeviri yapılarak ParaAnaliz için derlenmiştir.

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla