Anasayfa » Şişecam hissesi AL önerisi

Bu gönderiyi paylaş

Borsa

Şişecam hissesi AL önerisi

İş Yatırım AL önerisi: Yükselme Potansiyeli 29%

Şişecam 1Ç22’de yıllık bazda iki katından fazla artışla 3.58 milyar TL konsolide net kar rakamı açıkladı.

İş Yatırım beklentisi: 2.55 milyar TL
Piyasa beklentisi: 2.73 milyar TL idi.

Net Kar ve Faaliyet Marjı

ABD Soda külü faaliyetlerinin katkısı ve faaliyet marjlarındaki iyileşme göz alıcı net kar büyümesinin temel nedenleri olarak öne çıkıyor.

1Ç21’de kaydedilen 183 milyon TL vergi giderine kıyasla 1Ç22’de kaydedilen 62 milyon TL vergi geliri ise net kardaki büyümeye katkı sağlayan başka bir etken.

Çeyreksel bazda daha güçlü faaliyet performansı elde edilmesine rağmen, kur farkı gelirlerindeki gerileme ve yeniden değerleme gelirlerindeki düşüş Şişecam’ın net kar rakamının çeyrek bazda düşüşün nedenleri olarak söylenebilir.

Beklentimizin üzerinde gerçekleşen faaliyet kar marjları ve vergi gideri tahminimize karşın kaydedilen vergi geliri net kar rakamı tahminimizdeki sapmanın nedenlerini oluşturmakta.

Şirketin 1Ç22 konsolide net satış gelirleri beklentilerle uyumlu yıllık bazda üç kat artışla 16,97 milyar TL’ye ulaştı. 1Ç22 konsolide FAVÖK rakamı beklentileri %10 aşarak, yıllık bazda 3.3 kat, çeyrek bazda ise 1.9 kat artışla 4.46 milyar TL’ye ulaştı.

Ciro

Şişecam’ın konsolide ciro rakamı yıllık bazda %199 artışla 16.97 milyar TL’ye ulaştı. Yıllık bazda %157 organik büyümenin yanında, Şişecam Wyoming Soda Falliyetleri’nin ciro büyümesine katkısı %42 olarak gerçekleşti.

Kimyasallar segmenti (yıllık bazda %315 gelir büyümesi) 1Ç22’de Şişecam Wyoming katkısı, sentetik soda külü satış fiyatlarında dolar bazlı %23 artış ve TL’deki değer kaybı neticesinde konsolide ciro büyümesine en yüksek katkıyı sağlayan bölüm oldu.

Grafik: Gerçekleşen ve Tahmin edilen gelir tablosu kalemleri

 

*İş Yatırım şirket değerlendirme raporudur.

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla