Anasayfa » Dev Kruvaziyer Gemisi ‘Costa Venezia’ Galataport’ta

Bu gönderiyi paylaş

Sektör Analizi

Dev Kruvaziyer Gemisi ‘Costa Venezia’ Galataport’ta

Tarihte limanlarımıza yanaşan en büyük yolcu gemisi olan Costa Venezia, İstanbul’da.

2022 tur programına İstanbul’u alan Costa Cruises, filosunun en yenilerinden Costa Venezia ile ilk seferini gerçekleştirmek üzere 27 Nisan’da İstanbul’a geldi.

Costa Cruises’un 135 bin ton ağırlığında 323 metre boyundaki 5 bin 260 yolcu kapasiteli Costa Venezia gemisi, 27 Nisan günü saat 16.00 sularında İstanbul’a geldi. Tarihte limanlarımıza yanaşan en büyük gemi olma unvanını taşıyan Costa Venezia, İstanbul’dan Ege’ye açılacağı ilk seferi için Galataport Limanı’na demirledi.

Tarihi yarımada manzarasında 5 gün boyunca, Galataport Limanı’nda konaklayacak olan gemi, pazar günü yerli ve yabancı misafirlerinin biniş yapmasının ardından 2 Mayıs günü saat 17.00’de demir alarak, tur programını gerçekleştirmek üzere İstanbul’dan denize açılacak.

2023’e kadar İstanbul’dan 4 farklı program 

1 Mayıs itibari ile her Pazar İstanbul GalataPort’tan hareketle Türkiye ve Yunanistan limanlarını 8 ve 15 günlük 4 farklı program dahilinde gezecek olan yolcu gemisi, Kasım ayından itibaren Nisan 2023 tarihine kadar rotasını 12 günlük programı ile Doğu Akdeniz’e çevirecek.

Costa Venezia yıllar sonra 2023 Nisan ayına kadar aralıksız düzenleyeceği seferleriyle İstanbul’u ana port olarak kullanan ilk büyük yolcu gemisi olacak. Mayıs ayından itibaren her Pazar günü demir attığı Galataport’ta, dünyanın dört bir yanından gelen 5 bin yolcuyu ağırlamak için hazır bekleyecek.

 

Kaynak: Virahaber

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla