Anasayfa » Enerji Krizi: Hükümetler ve sektörler yeterince aksiyon almıyor

Bu gönderiyi paylaş

Raporlar / Reel Sektör / Sektör Analizi

Enerji Krizi: Hükümetler ve sektörler yeterince aksiyon almıyor

Uluslararası Enerji Ajansı‘nın (IEA) “Enerji Verimliliğinde Acil Eylemin Değeri” başlıklı raporunu açıkladı. Rapora göre küresel çapta hayata geçecek olan enerji verimliliği uygulamalarıyla dünyanın nihai enerji tüketiminin Çin’in yıllık tüketimi kadar azaltılabileceği hesaplanıyor.

“HÜKÜMETLER VE SEKTÖRLER YETERİNCE AKSİYON ALMIYOR”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren IEA Başkanı Fatih Birol, “Enerji verimliliği dünyanın en acil problemlerine kritik çözümler sunuyor. Aynı zamanda enerji kaynaklarımızı daha ekonomik, güvenli ve sürdürülebilir hale getirebiliyor. Açıklanamaz bir şekilde sektör liderleri ve hükümetler yeterince aksiyon almıyorlar.

1970’lerin petrol şokları, verimlilikte büyük ilerlemeleri harekete geçirdi ve günümüzün küresel enerji krizine verilen yanıtın merkezinde verimliliğin yer alması son derece önemli.” ifadelerini kullandı.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÇÖZÜMLERİ

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Danimarka İklim, Enerji ve Kamu Hizmetleri Bakanı Dan Jorgensen, “Enerji verimliliği çözümleri uygulamamak gibi bir durum artık söz konusu değil. Şu an asıl konu bu çözümleri nasıl uygulayacağımız. Enerji verimliliğimizi artırarak, Rus petrolüne ve gazına bağımlılığımızı tamamen azaltabilir ve iklim nötr hedeflerimize ulaşabiliriz” dedi.

“ENERJİ VERİMLİLİĞİ ÖNLEMLERİNE ÖNCELİK VERİLMELİ”

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Danfoss Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Kim Fausing, “Beklemeye gerek yok, hemen eyleme geçmek gerekiyor.” dedi.

AA

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla