Anasayfa » Yapay zeka ekonomisinin 2030’da 15.7 trilyon dolarlık hacme ulaşması bekleniyor

Bu gönderiyi paylaş

Genel

Yapay zeka ekonomisinin 2030’da 15.7 trilyon dolarlık hacme ulaşması bekleniyor

BloombergHT’de Gündem Teknoloji programında Hande Berktan’ın konuğu Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu oldu.

Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, bu yeni nesil teknolojinin, istihdam üzerinde 97 milyon yeni işgücü yaratması beklenirken 85 milyon da istihdam kaybı yaratacağını söyledi

Küçükşabanoğlu, ‘Yaptığımız araştırmanın sonuçlarına göre, yapay zekayı ,toplumun yüzde 5’i, işletmelerin ise yüzde 35’i doğru tanımlayabiliyor. İşletmeler biraz daha bilinçli ancak bilgi düzeyleri yetersiz. Diğer yanda yapay zekayı işletmelerin sadece yüzde 17’si kullanıyor. İşletme sahipleri büyük yatırım gerekebileceğini düşünüyor. Yapay zeka enerjiden, tarıma her alanı etkileyecek. Makro işletmeler gündemine aldı ancak henüz mikro işletmelerin gündeminde değil. Yapay zeka ekonomisinin, 2030’da 15.7 trilyon dolarlık hacim oluşturması bekleniyor.’’ dedi.

AIPA Başkanı ‘’2025 yılına kadar 85 milyon istihdam kaybına yol açacak

Yapay zekanın işgücü piyasası üzerine etkisine dair AIPA Başkanı ‘’2025 yılına kadar 85 milyon istihdam kaybına yol açacak ancak bardağın dolu tarafında ise yine yapay zeka teknolojileri 97 milyon yeni istihdam yaratması bekleniyor. Ancak biz , Türkiye olarak bu iş kollarının neresindeyiz? Yetkinliklerimiz yetişmiş mi? ‘’ açıklamasını yaptı.

Özetle, yeni teknolojiler geçmişin lükslerini bugünün temel ihtiyaçlarına dönüştürürken, bu yeni ihtiyaçları desteklemek, üretimini mümkün kılmak adına yeni iş kollarının doğması gerekiyor. Bu dönüşüm eğitimliler için daha yüksek gelir imkanı sunuyor olacak.

 

BloombergHT

Bu gönderiyi paylaş

Araç çubuğuna atla