Anasayfa » Türkiye’nin ilk yeşil hidrojen tesisi için iş birliği protokolü imzalandı

Bu gönderiyi paylaş

Genel

Türkiye’nin ilk yeşil hidrojen tesisi için iş birliği protokolü imzalandı

Balıkesir’de kurulması planlanan Türkiye’nin ilk yeşil hidrojen tesisi için iş birliği protokolü imzalandı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’ndan (GMKA) yapılan açıklamaya göre, “Yeşil Hidrojen Tesisi” için hazırlanan iş birliği protokolüne imzalar, GMKA, Enerjisa Üretim, Eti Maden, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) ve Aspilsan Enerji yetkilileri tarafından atıldı.

İş birliği protokolü kapsamında yeşil hidrojenin, Enerjisa Üretim’e ait Bandırma Enerji Üssü’nde üretimi ve kullanımı için karar alındı.

ÖNEMLİ TESİSLERİN TEMELİ ATILACAK

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürü Serkan Keleşer de bu yıl hayata faaliyete alacakları bor karbür tesisi sayesinde önemli katma değerler sağlayacaklarını belirterek, bu sene “ferro bor tesisi” ile “cevher içerisindeki lityumun elde edilmesi için üretim tesisinin” temelini atacaklarını anlattı.

Keleşer, “Hidrojen konusunda da borun çok büyük avantajları var ve bu avantajı kullanarak katma değeri yüksek, katı bor-hidrojen bileşiklerinin üretimine odaklanacağız. Bu konuda da Eti Maden elinden gelen desteği vererek bu iş birliğinin geliştirilmesine katkı sunacaktır.” açıklamasında bulundu.

“ÇALIŞMALAR HIZLANDIRILMALI”

Aspilsan Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, “Hidrojen konusunda dünyada gelişmeler sürerken Türkiye’nin bu konuda çalışmalarını hızlandırması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç de “Hidrojen konusunda çok çalışmalar gerçekleştirdik, üzerine çok kafa yorduk. Geldiğimiz noktada teknolojinin avantajları ve kuruluşlarımızın gerçekleştirdikleri Ar-Ge çalışmalarında ciddi ilerlemeler kat etmesiyle bu işi artık somut olarak konuşabilir hale geldik.” ifadelerini kullandı.

Dünya

Bu gönderiyi paylaş

Yorum Yaz

Araç çubuğuna atla